2 ayrı potansiyometre ile tek sürücüyü kontrol etmek..

Katılım
6 Ağu 2008
Mesajlar
59
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba
uygulama matbaba makinalarındaki kartuşlardaki sürücülerin hız ayarı
bu uygulamada 2 ayrı dijital potansiyometre ve tek bir invertör olacak.potansiyometrelerin her ikisindede aynı değerler gösterilecek 1 dijital potansiyometre yi yükselttiğimiz zaman hem invertör hızlanacak hemde 2. dijital potansiyometrenin değeri artacak.kullanıcı 2 dijital potansiyometrenin karşına geçtiği zaman burdada hızı düşürdüğü zaman invertörün hızı düşerken 1 potansiyometrenin değeride düşücek.
kısaca :
ben her 2 dijital potansiyometre ile ayar yapabilicem her ikiside birbirinin izleyecek..

kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşım, Şöyle bır uygulama olabilirmi;
Elektronik potansıyometre dediğimz potlar var, bunların hız ayarı, (+) ve (-) butonları ile yapılır. Bu butonları, iki ayrı yere paralel bağlasan. Gerilim çıkışında da, iki 0-10 volt dc digital gösrergelerden bağlasan, bu çıkışdanda aynı zamanda invertöre gitsen, senın işini görür tahmın edıyorum. Hatda voltmetreleri, ınvertörün 0-10 volt çıkışındanda alırsanız hakiki gösterge olur.
Kolay gelsın...
 
yokmu bu konuda daha basit bi çözümü olan banada lazım acil, bide mini butunlu potans ların piyasadaki adı nedir genelde teyiplerde vardır sonsuz potans gibi. elçarkı olurmu mesela
 
yokmu bu konuda daha basit bi çözümü olan banada lazım acil, bide mini butunlu potans ların piyasadaki adı nedir genelde teyiplerde vardır sonsuz potans gibi. elçarkı olurmu mesela
Mouse tekeri tarzı kast ediyorsan optic enkodır, teyplerde encoder pot 3 pinli
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst