16f84a Dc motor yardımı

Hocam suan motoru dediğiniz şekilde çalıştırıyorum ama şöyle bi sıkıntı var. Motoru ilk olarak elle döndürmeye basladıgımda motor sabit dönmeye devam ediyor. ilk tetiklemeyi yapmıyor sebebi ne olabilir. yazılımsal bi hata yok b0 ucuna for döngüsü içinde sürekli bir veriyorum led yanıyor .
 
Arkadaşlar sorunu şu şekilde çözdüm picte motor sürmeye yeni başlayan arkadaslar için ;

Normalde transistörle çalışması gerek büyük ihtimalle bendeki malzeme sıkıntısından dolayı transistörle çözemedim . Picin bir bacagına sürekli 1 verin cıkış ucuna 9v pilin artı bacagını baglayın bir rölenin gerilim ucunun birine pilin eksi ucunu baglayın rölenin diğer gerilim ucunuda picin eksi ucuna baglayın pice enerji verdiğinizde röle çekicektir zaten rölenin giriş uclarının birine başka bir 9v un artısını baglayın no yada nc kullanısına göre motorun bir ucun baglayın ve pilin eksi ucuyla motorun kalan ucunu birleştirin picteki programa göre 1 verdiğinizde motor calısır 0 verdiğinizde durur. Bu şuan için cok uzun masraflı bir yöntem tabikide . Transistörle sürmekte yardımcı olabilicek arkadaşların yardım etmesini umuyorum konu altında .

Sorunumu tekrar yazıyım. Transistörlü bağlantımda motor ilk hareketi almıyor elle döndürdükten sonra kendi dönmeye başlıyor transistör cok fazla akım çekiyor ve aşırı derece ısınma yapıyor (cok farklı değerde dirençler denedim hepsinde aynı sıkıntı var.)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,613
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst