15-25 amperlik bir asenkron motoru uzaktan kumanda ile kontur ol etme

mesafe önemi değilse 2 adet arduino 1 adet gerekli şartları karşılayan sürücü ile yapılabilir.. tabi maliyet çok fazla olur özellikle sürücü..
böyle bişey olucak büyük ihtimalle.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
:D konuyu hortlatayım uçsun gitsin :D

Madem o kadar uğraşacaksınız adam gibi bir proje yapın ve bu projeye bir tane de dokunmatik ekran ekleyin mali gücünüz doğrultusunda...

Ha dokunmatik etran eklerseniz mutlaka siemens dokunmatik ekran seçmeye çalışın çünkü siemenslerin taban işletim sisteminin win ce olduğunu duymuştum ve bu özellik sayesinde de visual studio kullanarak uzaktan kumanda veri aktarımını direk panel üzerinden yapabilirsiniz diye düşünüyorum gibi gibi... Tabi alacağınız panel bir kaç tane haberleşme sistemini desteklemesi lazım örneğin RS232 desteklemesi şart ve bunun yanında ethernet yani profinet yada profibus gibi her hangi bir haberleşme sistemini de destekledi mi plc ile olan haberleşmenizi profinet yada profibus ile yapar rf moduller ile olan haberleşmenizi de rs232 ile yaparsınız aradan çıkar gider.

Her sürücünün bir analog giriş ve çıkış ucu vardır bunun yanında eğer istek olursa sürücü haberleşme sistemleri ile de donatılabiliyor profinet profibus vs....

Lakin bir sürücüyü bu sistemler ile donatmaktansa bir tane analog çıkış modulü alıp bir plc ye takmak daha uygun fiyat ve rahat çalışma ortamı demek olacaktır.

Teknolojide söz konusu proje ise imkansız diye bişy yoktur az para az kaynak vardır :D

Bu arada sürücüyü ABB yada ATV312 tarzı bir şey seçerseniz rahatınızdan ödün vermemiş olursunuz...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst