12v DC fan yapma?

mandalina_

Üye
Katılım
5 Kas 2008
Mesajlar
61
Puanları
1
Yaş
39
Elimde 12volt DC akımla çalışabilen 1,68wattt enerji tüketen eski bi bilgisayar fanı var.
Ben bu fanın 4 veya 5 watt enerji harcamasını istiyorum.Bunun için neler yapmam gerekli?Bu fanın içinde neleri degiştirmem gerekli.Yada 12 voltla çalışan ve gücünü istedigim wattlarda belirleyecegim bi fan nasıl yapabilirim?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
fatih23 kardeşim,
forumda bilmediklerini ögrenmek isteyen her arkadaş sorusunu sorar , bilen arkadaşlar cevap verir, ayıp olan olan soru sormak degil , forumda daha önce işlenmiş konuları arama yapmadan tekrar tekrar sormaktır. senin sordugun soruya hiç kimse b... suru daha önce işlendi demedi, linkini verdi, 4. mesajda uslubun hiçde hoş degil....
 
bu siteye birşeyler öğrenmek için geliyoruz.Bu uslubtaki konuşmalar bu siteye yakışmaz onun için bu tazı seçen arkadaşlar derhal lisanlarına uygun siteye gitsinler.

madem o kadar bilgilisin benim soruma cevap yaz bakalım sevgili fatih 23
sorum şu: 220V.AC. fırçalı bir motor var bunun devir yönünü değiştireceğim ne yapmam gerekli lütfen yazarmısın?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu şekilde cevap yazan arkdaşların uyarı alması veya gereğince siteden uzaklaştırlması gerekir.

mandalina,
fan motoruna birşey yapamazsın çünkü sargıları ince, sargılarıyla oynamaya kalksan işin içinden çıkamayabilirsin.
şu şekilde yapabilirsin voltajını biraz arttırırsan buna bağlı olarak çekeceği güç artacaktır. Yalnız fazla voltaj da verme sargılarıda yakabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst