12 daireli diafon sistemi na-de

arkadaşlar trafoyu 15 volta 30 watt yaptım yukarıdan basmaya başladı ancak kapı acıkken çalışıyo kapıyı kapatınca ses vermiyo ve acmıyo
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Eğer trafoyu değiştirince sorun çözülmediyse son 2 katın bağlantısı yanlış olmalı. Kapı otomatiği için çekilen hat zil tesisatları ile ayrı kablolarla mı geliyor yoksa diafon kablosu üzerinden mi gidiyor. Zil tesisatları ile aynı kablolardan gidiyorsa 12 volt faz ve nötr kapı otomatiği tesisatına doğru bağlandığına emin olun. 12 volt tesisatlarda genelde çok karıştırılır. 12 volt sistemde faz belirlediğiniz uç önce kapı otomatiği butonuna, buton çıkışı kapı otomatiğine, kapı otomatiği çıkışı nötr belirlediğimiz uca bağlanmalı. 12 volt kontrol kalemiyle kontrol edemediğimiz için 12 voltta faz ve nötrü maalesef önemsemeyiz ve dikkat etmeyiz. Sizin baca dediğiniz yerden daire içine giden kapı otomatiği butonuna faz yerine nötr verdiyseniz kapı otomatiğine nötr-nötr geldiği için kapı otomatiği çekmez. Basit gibi gözükebilir ama birçok elektrikçinin gözden kaçırdığı bir ayrıntıdır. Bu bahsettiğim sorun genelde ziller de daire önünden zil butonuna basınca zil çalar ama apartman girişinden zil butonuna basınca zil çalmama sorunuyla karşımıza çıkar. Nadiren de kapı otomatiği tesisatlarında da karşımıza çıkar.
Bunu söylemeniz iyi oldu. Ben fark etmez diye düşünüyordum. Neden peki butona nötr giriş çıkışı oldugunda kapı otomatiği çekmiyor veya uzak mesafede zil çalışmıyor ?
 
kablodan oldugunu düşünmeye başladım otomatik için bagımsız bi tane kablo çekicem
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,267
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst