12 daireli diafon sistemi na-de

Evet trafonun gücü az buda kapı otomatiğini çekmesini engelliyor. Yüksek güçlü bir trafo al bence. Bana sorarsan 12 volt 50 watt spot trafosu kullan. Kesin çözüm.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
az önce denedim üzerinde taktığım 15 volt 5 wattı az geldiğini düşünerek 15 volt 15 watt taktım yine aynı yaptı daha sonra da deneme amacıyla 12 volt 12.5 amper 150 watt led trafosu kullandım sıkıntı yine düzelmedi
 
24 volt kullansam kapi otomatigi icin sıkıntı olur mu?
 
24 volt kullansam kapi otomatigi icin sıkıntı olur mu?
 
Eğer trafoyu değiştirince sorun çözülmediyse son 2 katın bağlantısı yanlış olmalı. Kapı otomatiği için çekilen hat zil tesisatları ile ayrı kablolarla mı geliyor yoksa diafon kablosu üzerinden mi gidiyor. Zil tesisatları ile aynı kablolardan gidiyorsa 12 volt faz ve nötr kapı otomatiği tesisatına doğru bağlandığına emin olun. 12 volt tesisatlarda genelde çok karıştırılır. 12 volt sistemde faz belirlediğiniz uç önce kapı otomatiği butonuna, buton çıkışı kapı otomatiğine, kapı otomatiği çıkışı nötr belirlediğimiz uca bağlanmalı. 12 volt kontrol kalemiyle kontrol edemediğimiz için 12 voltta faz ve nötrü maalesef önemsemeyiz ve dikkat etmeyiz. Sizin baca dediğiniz yerden daire içine giden kapı otomatiği butonuna faz yerine nötr verdiyseniz kapı otomatiğine nötr-nötr geldiği için kapı otomatiği çekmez. Basit gibi gözükebilir ama birçok elektrikçinin gözden kaçırdığı bir ayrıntıdır. Bu bahsettiğim sorun genelde ziller de daire önünden zil butonuna basınca zil çalar ama apartman girişinden zil butonuna basınca zil çalmama sorunuyla karşımıza çıkar. Nadiren de kapı otomatiği tesisatlarında da karşımıza çıkar.
 
Dt8 kablosundan giden kablolara bagli .trafo cikisindan otomatige giden ucun + yada- olmasinin bi faktörü varmı
 
2B1_16.jpg
 
Bu santralde kapı otomatiği röle ile kumanda edilmiyor. Dt 8 kablonun siyah ve gri uçları kapı otomatiği için zaten. Siz trafonun gücünü yükseltiniz ve sorun çözülmemiş demişsiniz. Trafonun faz ve nötr uçlarını karıştırma gibi bir şansınızda yok çünkü zil sistemi santral trafosundan besleniyor. Bence dt 8 kablonun baca dediğiniz yerdeki bağlantıları tekrar kontrol ediniz, gevşeklik olabilir. Daire içine giden kabloları da bir ölçü aletiyle kopuk mu diye ölçün. Gerekirse sorunun başladığı yerden itibaren siyah veya gri kabloyu yeşil kabloyla değiştirip deneyin.
 
evet öyle deneyecegim artık kapı otomatiği için ayrı bi tane kablo çekip ordan beslemeyi deneyecegim .dediğiniz gibi santralde kapı otomatiği kumanda edilmiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,155
Mesajlar
915,499
Kullanıcılar
449,898
Son üye
KINGYuSuf

Yeni konular

Geri
Üst