11 Tane Prize Kaç Amper Sigorta Takılır?

prizleri 5 ve 6 olmak üzere iki kısma ayır ve 2 adet B16 amper sigortaya bağla.en fazla 20 amper sigorta takabilirsin.yüksek amper sigorta tesisatın için sorun olur.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
çekilen hat yanana kadar çalışsın sonra :)

prizleri iki gruba ayır.herbirine 40a sigorta tak
Bu şekilde yapılırsa artık ömürlük olur herhalde. 40 A sigorta takılan bir linye hattı ilk defa görüyorum.:)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
yönetmelige göre işik linyesi 9 priz linyesine 7 sorti bağlanır ama prizlerde ne kulllanılacak bu önemli ona göre hesabını yap kolay gelsin
prizlerde belirli bir yük yoksa 20 veya 25 amper öneririm

Priz için en fazla 16 Amper sigorta kullanılmalıdır.Tesisatta 2,5mm^2 den daha küçük kesitli kablo kullanılmamak şartıyla.
 
40 ampermi demiş biri.evi yakacak mübarek.
 
prizleri iki gruba ayır.herbirine 40a sigorta tak

prizleri 5 ve 6 olmak üzere iki kısma ayır ve 2 adet B16 amper sigortaya bağla.en fazla 20 amper sigorta takabilirsin.yüksek amper sigorta tesisatın için sorun olur.

Hocam B serisi otomatik sigortalar genelde aydınlatma için kullanılır priz linyeleri için C serisi otomat kullanmak gerekir yanlışsam düzeltin lütfen.
 
salam.hey millet bana yardimci olurmusunuz.lutfen,bilmem gereken kablo kesitine gore kac amper ceker gibi bilgilere ihtiyacim var,formulu nasil?mesela 2,5 . 4 . 6 ve saire kablolara kac amperlik ceker?ve ya amper malum oldukta o ampere uygun kaclik kablo lazimdi?lutfen bunlari bana hangi formulle hangi yontemle hesaplandigini oyredin,tewekkurler
 
EMO ajandasını arkasına bak kardeş,kabloların akım taşıma kapasiteleri var
 
mahellendeki elektrikçi sana bizden daha fazla yardımcı olacaktır sanırım. kolay gelsin
 
en uygunu iki linye yap 25 A iki adet sigorta tak doğrusu bu. değiştirme şansın yoksa en az 32A otomat tak
 
Sanıyorum monofaze prizden bahsediyorsun.. yönetmelikte max bir linyeye 6 priz verebiliyorsun 6 prizede 16A sigorta yeter tabi prizde ne kullanacağına da bağlı tabi..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst