10-17 Haziran Mühendislik Tamamlama

halilbasar

Üye
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
37
arkadaşlar müh.tamamlama çalışmaları nihayetinde sonuçlanmıştır..10-17 haziran tarihleri arası başvurular başlayacak olup 21 temmuz da sınav yapılacak...ösym yayınladığı örnek sorulara göre sınav ales tarzında basit olacak herkese hayırlı uğurlu olsun...

kaynak:

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
 
Hepimize hayırlı olması dileklerimle

ÖSYM sitesine girdiğimizde sadece başvurunun yapılacağı tarih yazıyor

gerekli evraklar ve başvuru merkezleri hakkında bilgi verilmemiş

konu hakkında bilgisi olan arkadaşımız varsa bizede açıklama yapabilirimi
 
10 Haziran'da kılavuz yayınlanacak. OSYM'i takip ediniz. Tüm teknik öğretmen arkadaşlarımıza duyurun. Haberi olmayan teknik öğretmen kalmasın.
 
Arkadaşlar osym de yayınlanan başvuru kılavuzu v.b. dökümanlara baktım. Sınav başvuru tarihi,sınav tarihi , saat, kaç para olduğu ;) falan tamam da ya benim göremediğim yada hakkında bilgi olmayan bazı noktalar var.
Mesela deniyor ki; 100 üzerinden 50 üzeri tercih yapabilecek (baraj anlaşıldı) tercihlere puanların yüksekten düşük puan sıralaması ile yerleştirmeler yapılacak. Tamam da neresi seçilecek hangi üniversiteler kontenjan açacak ? ne kadar açacak? hali hazır da çalışıyor olan arkadaşların durumu göz önüne alınacak mı? v.s. v.s.........
Bu konular da bilgi ve fikir sahibi arkadaşlar aydınlatabilir mi?
 
arkadaşlar örnek sorular sadece matematik verilmiş.başka derslerden soru olacakmı neye çalışmamız gerekiyor.
 
Kontenjanlar 21 temmuz'dan sonra Teknoloji Fakülteleri bünyesinde açılacak olan tamamlama programları ile duyurulacaktır.

Ancak tüm teknik öğretmenlere tavsiyem YÖK nezdinde bir girişim yapmak suretiyle tamamlama programının uzaktan eğitim modeliyle yapılmasının sağlanması çalışanlar açısından daha doğru olacağı kanaatindeyim.

Tamamlama eğitiminin uzaktan eğitim modeliyle yapılması için talebin yoğun olması ve ciddi anlamda YÖK'e hissettirilmesiyle olabileceği unutulmamalıdır.
 
Peki şu anda MEB de çalışanlar ve çalıştığı ilde Teknoloji Fakültesi olmayanlar ne yapacak?
Ayrıca halihazırda çalışanların, çalışma saatleri ile mühendislik tamamlama programındaki derslerin saati çakışınca ne olacak?
Anladığım kadarı ile bu program çalışanlar için pek uygun değil galiba.
 
ÖSYM nin para kazanmak,zamanında hakkını yedikleri öğrencileri daha da sömürmek için detaylı bilgi vermeden çıkarttığı bir şey. umarım hayırlı olur...
 
Peki şu anda MEB de çalışanlar ve çalıştığı ilde Teknoloji Fakültesi olmayanlar ne yapacak?
Ayrıca halihazırda çalışanların, çalışma saatleri ile mühendislik tamamlama programındaki derslerin saati çakışınca ne olacak?
Anladığım kadarı ile bu program çalışanlar için pek uygun değil galiba.
özellikle özel sektörde çalışanlar için hiç uygun değil. zaten zar zor iş bulmuş,kendimi ispatlayacağım diye didinen biri çalıştığı işyerinden farklı bir şehirdeki üni.ye nasıl gidecek? izin almasını bırak işverene ben böyle bir programa katıldım dese bile işverenin aklına başka şeyler gelir. bu adam burda kalıcı değil gözüyle bakmasına sebep olur. geç kalmış adalet adalet değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst