1 ~ Asenkron Motor Devir Yönü Değiştirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar arayan bulurmuş ya, bende buldum.

gittim vinç satan biyerden klemens kutusunu söktüm ve, 3 telli, bir fazli motorun devir yönünü nasil değiştireceğimizi gösteren şemayi aldim.

anladiğim kadariyla, normal 1fazli motordan farkli olarak, ana ve yardimci sargi ayni kalinliklita, ayni empedansla eşit sarilmiş. böylece devir yönü değiştirmek için, kondansatörün bağli olduğu sargi değiştiriliyor okadar.

sadece biraz özel sargili bir fazli motor .

umarim işinize yarar,
 

Ekli dosyalar

  • 1faz 3telli sag sol kumanda-autocad2000.rar
    12 KB · Görüntüleme: 29
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşlar elimde 220 ile çalışan kıyma makinası var start çalışıyor platinli ve sağ sol çalışıyor pako şaltere bağlantı şeması lazım;bana yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkürler
 
herkese merhaba arkadaşlar sargıların omajını ölçtüğümüzde hangisininki büyük olur konuya bi açıklık getirebilirmiyiz
 
Sn.alaaddin aslında bunun net bir cevabını vermek zor.

1. Kalsik bildiğimiz tek fazlı motorlarda ana sargı omajı düşük, yardımcı sargı omajı yüksek olur.

2. Bazı motorlarda (yukarda adı geçen vinçler iyi bir örnek) bunlarda ana sargı ve yardımcı sargı omajları aynıdır ve her ikiside birbirinin yerine geçerler(ikiside hem ana hem yardımcı sargı vazifesi yaparlar). buda devir yönünün değiştirilmesinde kullanılır.

3. Günümüzde bazı 3~ asenkron motorlar seri kondansatör ile 1~ çalıştırılmaktadır. Bunlarıda tek fazlı motor statüsüne sokarsak bunlarda ana sargı omajı yüksekyardımcı sargı omajı düşük olarak algılanabilir.(Ama dediğim gibi bu motorlar aslında farklı bir konudur. bağlantı tipine göre değişir. asıl olarakta 3~ a.motorun 1~ çalıştırılması olarak değerlendirilmeli)

Saygılar
 
Burç ' Alıntı:
Arkadaşlar 1 ~ asenkron motorun devir yönünü nasıl değiştire bilirim bunu bilen arkadaşlar varmı aramızda yardımcı olursanız Çok sevinirim...
-----------------------------------------------------------------

müdür ikaz sargısının uclarını ters cevirmek lazım.....


Arka arkaya mesaj yazmak yasaktır.
Düzenleme:
korkmaz_design
 
arkadaşlar elimde 1 fazlı yardımcı sargılı bir motor var motor sürekli yavaş dönüyor neden olabilir yardım edebilirmisiniz
 
daha önce motor klemensinde yanlış hatırlamıyorsam 2 motor köprüsü ve 4 vidası olan ve de motor klemens kapağındaki kombinasyona göre bağlandığında, motor yönünü değiştiren monofaze motor gördüm. ama uçlar direkt olarak motorun içinden geliyorsa motor yönünün değiştirelemeyeceğini düşünüyorum.
 
arkadaşlar bu motorların üzerinde yazan 220/380 - 380/660 gibi yazılar neyi ifade ediyor ??
bi de nominal akım değeri üçgen çalışamadaki deger mi olur her zaman ...
 
Mahammeer ' Alıntı:
Fazla nötürün yerini değiştir 3 fazlı motordaki gibi bundan kolay bir şey yok ki arkadaşım ah be

çok kötü çokk. böyle bi yorum yazıp bi de ah çekmen garip. sana ah sana :)

Burç ' Alıntı:
Arkadaşlar 1 ~ asenkron motorun devir yönünü nasıl değiştire bilirim bunu bilen arkadaşlar varmı aramızda yardımcı olursanız Çok sevinirim...

ana sargı ve yardımcı sargı uçlarını değiştir. devir yönü değişir. bu iki sargının uçları klemense çıkarıldıysa işin daha kolay. çıkarılmadıysa da iyi bir elemanın varsa onunla yoksa bobinajcın ile değiştirebilirsin..
saygılar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst