0-999 İleri Sayıcı Hakkında Yardım

karabey41

Üye
Katılım
17 Ocak 2012
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
29
Öncelikle ne zaman yardıma ihtiyaç duysam buraya hep gelmişimdir. Şimdi de ödevim için yardıma ihtiyacım var. Hepinize çok çok teşekkür ederim.

1)Resimdeki devreyi isiste deneyip çalıştırdım,karta bastım,deldim ..tam malzemeleri yerleştiriyordum ki fazla delik bulunduğunu farkettim.
kGAojq.png


2)isis ile ares şemaları arasında fark var, baskı devresindeki deliklerde anlayamadığım kısaltmalar var ve bu deliklere hangi malzemeleri bağlayacağımı bilmiyorum.
X9yALD.png
GPEVR3.png


3)Şemayı aldığım sitede daha fazla bilgi mevcut ama konuya ve devrelere pek aşina olmadığımdan anlayamadım.Devreyi bu siteden aldım: http://blog.circuits4you.com/2015/06/object-counter-circuit.html

4)Sorunun çözümü için ;A) CLK IN,CLK OUT,CLOCK,RST nin boş kalan deliklerine hangi elemanları bağlayabilirim bir de kullanılan kondansatör hakkında bir bilgi verilmemiş bu kondansatör ne değerde ve tipte olmalı .....B) 1.ISIS şemasına göre bir ares şeması çizebilecek var birisi var mı ?

Hepinize çok çok teşekkür ederim.
 
Anlaşılan ingilizce de yeterli değil benim gibi ... ir alıcı veya başka ttl çıkışı veren devre bağalayıp sayının artmasını ve istediğinde (düğmelerle) resetleyebildiğini anlatıyor. Kond 100-220mF seç.
 
o delikler boşta kalsada sorun yok. zaten aynı isimli butonlara bağlı. haricen kontrol etmek istersen diye bırakılmış
 
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim,iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst