0.3VOLT U 5 VOLTA YÜKSELTMEK

mtlaktrk

Üye
Katılım
26 Eki 2014
Mesajlar
146
Puanları
1
Yaş
29
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.Benim bir sorunum var daha doğrusu kararsız kaldım ve sizin yardımınıza ihtiyacım var.şimdi elimde olan malzemeleri bir sıralayım size:
1-4 adet 0.3-0.5v değişkenli güneş hücresi
2-3.7 volt lipo pil

elimde şuan bu malzemeler var.Benim sorunum şu 1 tane güneş hücresini kullanarak güneş hücresinde oluşan gerilimi yükselterek lipo pil şarj etmek istiyorum.Ancak kullancağım yükselteç devresini daha bulamadım.Aradığım devre 0.3volt-0.5voltu değişken gerilimi 5 volta yükseltip lipo pil şarj etmeli.Bir devre buldum fakat sipariş etsem mi etmesem mi işime yarar mı yaramasz mı kararsız kaldım.Devrenin linkini vereyim http://www.roboweb.net/rw-sf-10255.html devre burda.Evet arakdaşlar bu devre benim sorunumu çözer mi? işime yarar mı?Lütfen bana yardım edin teşekkürler
 
0.3V giriş voltajını 5V/ 600mA çıkış voltajına çevirebilen tasarımın ellerinden öpülür. Kendisinden hemen edinmek gerekir.
 
arkadaş öyle bir şeyin olamayacağını mizahi bir dillle söylemiş. en düşük 0.9 volt lazım.hücreleri seri bağlama imkanınız varsa yapılabilir yani.
 
maalesef yolgezer hücreleri seri bağlama gbi bi lüksüm yok sadece 1 tane hücre kullanablrm bu devre işime yarar die düşünmüştm ben
 
o zaman unut bu işi. en düşük yarı iletken hızlı diyot o da 0.3 voltla çalışıyor. en az 0.9 volt elde etmelisin ki bunu 5 volta çıkarsın.
 
teşekkür ederm yorumunuz için ama ben genede bi denemek istiyorum
 
Mümkün, yapılması gerekli değişiklikler klavuzda yer alır yazmışlar! Bir de @serkan_48 başka konuda devre önermişti onun 0.2v desteği vardı.
 
yorumunuz için teşekkür ederim by lent açıkçası diğer arkadaşların yorumu hevesimi kırmıştı fakat sizin yorumunuz kendime güvenimi getrdi diğer arkadaşlarında yorumunu bekliorm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst