0-24v 5 amper ayarlı güç kaynağı devresi(yardım)

akorukmez

Üye
Katılım
15 Haz 2013
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar.Yeni üyeyim ve ilk konum.Lise 3 öğrencisi endüstriyel Bakım onarım anadolu teknik bölümünde ilerleyen elektronik öğrencisiyim.Proje ödevi olarak 0-24v ayarlı 5 amper gücünde devre tasarlanmam istenildi.Yardım istememin sebebi elektroniğin temelini biliyorum fakat bunları harmanlayıp bir devre tasarlıyamıyorum.İnternette fazlasıyla araştırma yapmama rağmen herhangi bir şema bulamadım.Her konuda aynı devre var ve detayına indikçe o devreninde hatalı olduğu görülüyor.Benim sorum kısaca devre tasarımını nasıl yapmalıyım nerede hangi malzemeyi kullanmalıyım.Teşekkürler iyi forumlar.
 
Dediğim gibi çok araştırmama rağmen hep bu devreyle karşılaşıyorum.Devreye enerji verip çalıştırdığınızda kondansatörler anında şarj olur ve maksimum depolayabileceği gerilime şarj olur bu durumda zener eşik gerilimi kırılır ve çıkışta enerji göremeyiz.Alttaki yorumlara baktığınızdada sorun yaşayan insanlarla karşılaşabilirsiniz.Teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba.
Öncelikle gerilimi düşürmek için 220/24V trafo bulacaksın. Bu Trafonun çıkışında 24V AC alırsın. Bu AC'yi DC ye çevirmen için köprü diyot ile DC'ye dönüştürmen gerekir. Bu dönüşen sinyali kondansatör ile filtreleyip, LMXXX ile regüle edip potansiyometreden çıkışları alıp küçük bir Güç kaynağı yapabilirsiniz. Netten bir devre size. Kolay gelsin... Serkan akca ..



nPV7ll.jpg


Vp5VDr.jpg


W2An0q.jpg


LP7abG.jpg
 
İlginize çok teşekkür ederim hemen deney tahtasında deneyeceğim.Teşekkürler iyi forumlar.
 
Devre üzerinde değişiklik yaparak devreyi proteusta çalıştırdım.Devre elemanları varsa deneyip sonucu bizimle paylaşabilirsin.
kk (1).jpg
 
Son düzenleme:
LM338K ile eskiden yapmistim. 6 ampere kadar akim veryordu. Fakat cikis voltaji 1.25 volt altina dusmuyor.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst