0.2 VOLT YÜKSELTEÇ

mtlaktrk

Üye
Katılım
26 Eki 2014
Mesajlar
146
Puanları
1
Yaş
29
HERKESE SELAMIN ALEYKÜM ARKADAŞLAR BENİM SORUNUM ŞU 0.2 VOLTU YÜKSELTMEM LAZIM EN AZ 4 VOLT YAPMAM LAZIM ÖYLE HAZIR BİR DEVRE VAR MI YOKSA NASIL YÜKSELTEBİLİRİM TRANSİSTÖRLERLE YÜKSELTEÇ İŞLEMİ VAR FAKAT OLUR MU BİLMİYORUM İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
 
Aleyküm selam.Biraz açar mısınız? 0.2 volt sensör veya mikrofon gibi bir transdücer (sinyal dönüştürücü) çıkışı mıdır? Ac çıkışlı ve analog sinyal şeklinde midir bu? Öyle ise gerilim kazancı (Yükseltici) için transistörler kullanılabilir.Kolay gelsin.
 
hayır binbaşı benim bir güneş pilim var solar cell yani %22 verimli bir hücre...tam güneşte 0.5v gerilim veriyor.bu hücreler düşük gerilim fakat yüksek akım veriyorlar.ama bna bu yetmiyor.0.2v-0.5v arası bir gerilim alıyor hücreden.bu gerilimi yükseltmek mümkün mü ? mümkünse nasıl?? bana en az 4 volt sabit gerilim lazım ilginizx için ayrıca teşekkür ederim.Diğer arkadaşlarıonda yorumlarını bekliyorum...
 
Bu kadar düşük gerilim için acaba dc-dc konverter devresi de var mıdır nette bunu bir araştırmak lazımdır.Bulunursa eğer bununla 0.5 volt girer ve 4 volt da çıkardı,çok da iyi olurdu.

Elinizde çok sayıda solar hücre de olsaydı bunları seri olarak kendi arasında bağlayarak (En az 8 tanesini) toplamda max. 4 voltu elde ederdiniz,ama tek bir solar hüreniz var sanırım.Kolay gelsin.
 
hayır 4 tane solar hücrem var elimde bunları seri bağlayacağımda boyutları küçük 5cm e 4 cm boyutları var dc dc konverter devresi haricinde başka ne kullanabilirim yükseltici olarak
 
Joule thief devresi var forumda değişik konularda paylaşıldı 0,9v ve üzerini katlar Sn. @binbaşı nın dediği gibi bir kaçını seri bağlamak şart!
 
Linklerdeki yardımlardan sanırım sonuç alamadınız. Birde forum kuralları gereği büyük harf kullanmazsanız iyi olur. Büyük harf kullanımı bağırmak şeklinde anlaşılabilir. Yardım için yorum yapacak arkadaşlar konu bir kaç başlıkta incelendi konuşuldu öncelikle bu başlıklarıda okumalarını tavsiye ederim.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/monokristal-solar-cell-sorunu-acill-yardım.95686/


https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/steu-up-devresini-hazır-ama-gene-takıldık-yardımm.95424/
 
Son düzenleme:
hepinize teşekkür ederim hücreler şuan lazer kesim ile kesiliyorlar.boyutları küçültülecek.hücreler elime ulaştığında seri bağların sonra tekrar buraya konu açarım.ayrıca elimde joule thief devresi var 0.9 voltu katlıyor.ama benim voltum 0.9 voltun altında ??
 
Peki bu kesimden sonra kontak alanlarını nasıl çözüyorsunuz. Hücrenizi görebilirmiyim ve nasıl böleceğinizi planınız varmı?

Yeni kontak alanımı açacaksınız. Nasıl böleceğiniz önemli.

Ayrıca kesim sonrası PN birleşim noktası kısa devre yapar ise hücreniz çalışmaz. Daha once denemedim ama umarım kısa devre olmaz.
 
Son düzenleme:
evet bir kesim planı var bende ilk defa kesim yapıyorum.deneme yanılmayla sonuca ulaşacağı düşünüyorum kestikten sonra voltajları ölçeceğim bir sorun olursa tekrar buraya konu açacağım serkan bey
KESİLECEK.JPG
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst