şebeke etkilesimli hibrit sistem

Katılım
2 Mar 2014
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
31
Konum
İzmir
Arkadaslar merhabalar kolay gelsin.
Bitirme projem olarak güneş paneli ve rüzgar turbininin akim gerilim ve güç degerlerinin okunmasi ve Şebeke ye aktarilmasi konusunu aldım.
Şebeke ile paralel calisabilmesi için bir takim parametrelerin bilinmesi lazim (gerilim frekans faz ).bu konuda yardimci olabilecek kaynak dokuman ve degerli bilgi ve goruslerinizi bekliyorum . Teşekkürler
 
Selam dostum.

İlk başta söyleyeyim. Konu hakkında çok bilgim olmasada bende bu ve benzeri bilgileri araştırmaktayım. Projenin detayını tam anlayamadım. Yapacağın bir monitör yani izleyici loger gibi bir cihaz mı yoksa bu sistemi inverteri ile beraber kuracakmısın?

Monitör kısmı bir kaç ölçüm noktası tesbit edilir buralardan alınan voltaj ve akım bilgileri işlenir. Voltaj amper ve bunların çarpımı ile watt güç bulunur. Bu güç saat ile çarpılarak toplam üretilen güç ve kulanılan güç bulunabilir. Bunu pic mikroişlemci ile yapılabilir.

İnverter konusu ise şebeke etkileşimli inverterler şebeke voltajı ve frekansını alıp örnekler. Bu örneği ( sinyal jeneratörü gibi kullanarak ) kullanarak panelden gelen dc voltajı ac voltaja dönüştürür.

Kabaca bu şekilde. Elimde döküman yok. Bunları okuduğum sitelerden edindiğim kısa bilgiler.

Projenize sadece fikir katarak şekillenmesinde yardımcı olabilirim. Daha fazlası elimden gelmez.

Kolay gelsin.
 
Mesajın için teşekkürler . Yapmak istediğim aslında gunes paneli ve rüzgar turbininden aldığım sinyalleri okuyup (akim gerilim vs) sebeke ile karşılaştırip paralel baglamak . Paralel baglama için de birkac parametrenin bilinmesi gerekiyor . Acaba tüm bunları 16f877 ile yapabilir miyim . Bana olmaz gibi eldi ama yinede bir fikir almak istedim deneyimli üstat lardan.
Konu ya alakan için de teşekkür ederim. Varol
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst