Şalter

Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
276
Puanları
1
Yaş
44
çalışmış olduğum işletmede ana şalteri 320A. işletmenin oanosunda okuduğu amperler 300 AMPER. bu şalter sizce uygunmudur. bu işe yeni başladım 3 gündür şalter atıyor günde 1 defa bugün ise iki defa attı.hemen de kuramıyuz zaten biraz bekletıyı.şalterin firmasını aradım bana dediği üzerinde T diye bi yazı var orda kırmızı nokta var ayar yeri fakat bu ana şalterde böyle bişi yok diğer ufak şalterlere bakıyum bunlar var. ama bunda sadece mandal var ayar yeri falan yok.etiket değerlerini verdim olması lazım diyor. bunu anlayamadım zaten.şalter attığında otomatik jeneratör devreye giriyor.fakat bi sorunda burda var. jeneratör çalışıp duruyor.yuk fazladır diye asansörü kapatıyum klimaları kapatıyum ama yine aynı bunların çözümü nedir arkadaşlar eğer şalter değişecekse kaç amper olmalı. markası lengrand
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şalterin marka ve modelinide bilseydik daha net yönlendirme yapardık.
Birkaç motor aynı anda çalışmaya başlarsa şalterden 320 amperden fazla akım geçeceği ortada ve atması normal.
Şalterin giriş-çıkış bağlantılarında gevşeklik varsa bu da attırır.

Şalterin akım ayar sahası varsa, üzerinde küçük yuvarlak bir nokta olur. Tornavida ile döndürerek devre açtırma seviyesi ayarlanır.

kompaktalterod2.jpg
 
termik manyetik şalterlerin yapısı gereği ortam sıçaklıklarından etkilenirler.ortam sıçaklığının yüksek olması veya ısı oluşturabileçek bir sorun ( kablonun gevsek olması ,kontakların aşınması ...) şalterin açmasına yol açabilir .ançak senin söylediklerini baz alırsak şalter sınır değerinde çalışıyor.

tesisindeki çalışma şartlarını bilmeden kimse hangi güçte şalter kullanabileçeğini söyleyemez.kablo ve bara kesitleri ,trafo güçü.....vs

örnek : konpanzasyon panosundaki 1250A lik termik manyetik 1000 A de atıyordu , panoyo havalandırma fanları bağladık sorun ortadan kalktı.
 
Sn.soycul,yükün en çok olduğu anda akım ölçün.Kurulu gücünüzü ve aynı anda çalışması muhtemel alıcıları göz önünde bulundurun.Birde bu şaltere gelen ve giden kablo veya baranın kesitini ve akım taşıma kapasitesini hesaba katmalısınız.Bu şalterin birincil görevi kendinden önceki (yani enerji gelen taraf)devreyi korumaktır.Gelen hat 630 A taşıyabilecek ise 630A lik ,400 A taşıyabilecek ise 400 a şalter alın.Kaliteyi pahalıya almayın FEDERAL tavsiye ederim.Kolay gelsin.
 
Şalterinizin üst sınırı 320 amper ise ayar sahasıyla bunu artıramazsınız (260-320A), bir üstü 320-400A.

legrand.jpg


Şalteri bir üst değer ile değiştirince de tknsyn'in bahsettiği durum ortaya çıkabilir (Kablo ve bara kesitinin yetersiz gelmesi.)
İşletmeniz ilk kurulduğundaki durumdan farklı ise (ilave makinalar gelmiş ise ve şalter hala aynı şalter ise) şalterin değişmesi gerekebilir. Buna ilaveten de panoya modifiye isteyebilir. Dağıtım kablolarının da kesiti yetersiz kalıyorsa, artan güç talebine göre gerilim düşümü artacaktır, makinalar fazla akım çekecektir, bu da şalteri açtıracaktır.
 
şalterin markası lengrand 25522. fakat bunun üzerinde ayar yeri yok diğer şalterlerde ayar yeri var fakat bunda yok. bi sorunda şalterin pano kapağı tedaş mühürlemiş saatlerde var içinde yani gevşekliği göremiyoruz. lengranr danışma hattını aradım özelliklerini saydım dediği üzerinde ayar noktası olduğu fakat yok.
 
legrand 25522 kodlu ürünü DPX 630 yani 320A(36kA) kompakt şalter termik ve manyetik açma ayarları mevcut bu şalterde. Şalter mühürlü kısımda olduğu için sadece dil kısmını görüyorsunuzdur ayar kısımları aşağıda muhtemelen örtü plakasının altında kalmıştır.

şalter ayarları ile ilgili bilgi legrand sitesinde mevcut pdf katalogta.
 
evet galiba haklısınız.kapagı tedaş açacak galiba.burda nasıl bi ayar yapıyoruz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst