Şerit led için ups cihazı

Katılım
10 Ağu 2016
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Malatya
Selâmün aleyküm arkadaşlar ben 17 metre 3 çipli şerit 24amper ledi elektrik kesintisinde 1 saat felan götürebilecek bir ups istiyordum ama bir arkadas araç aküsü ile yap diyince kararsız kaldım + soru işaretleri çıktı siz ne önerirsiniz eğer akü derseniz
60amperlik bir akü alsam bunu 12v 6a lik bir led trafoşu ile sar edebilirmiyim edebilirsem zaten akunun kutup başlarından direk ledleri beslerim elektrik kesintisinde otomatik devreye role ile yaparım ama akü dolduğunda sarj etmeyi nasıl kesebilirim otomatik olarak devamlı sarj halinde olursa herhalde akuye zarar verebilir diye düşünüyorum.
Bu benim aklımdan geçenler ama elbette yanlışlik vardır düşündügümde örneğin 12v ile herhalde tam dolduramam herhalde bilen varsa eğer yapmam gerekeni anlatabilirse sevinirim.
Bide aklımdan geçen diğer bir yöntem ise eski bir ups cihazı bulmak ve onu söküp içindeki bataryayı iptal edip akuye bağlamak ama diyelim ups 7ah gücünde ben 60ah aküyü bağlarSam bir sıkıntı olurmu
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Aküylede olur fakat işi uzun.Şarjını kontrol et,boşalmasını engelle,devreye sok çıkar vs.vs.
Ups işini görür.Sadece ups 60 amper aküyü uzun sürede şarj eder.Ups in şarj devresi soğutma isteyebilir.Başka sıkıntı olmaz.
 
Örnek olarak 6ah bir ups olursa 60ah lik bir aküyü 10 saatte doldurur zaten oda sıkıntı değil ama soğutma sistemi haricinde bir sıkıntı çıkarmı çıkmazsa
6-7ah lik bir ups cihazı alıp ona 60ah lik bir araç aküsü baglayayim sarj devresinede fanlar yardımı ile soğutma yaparım.
Bide hangi aküyü tavsiye edersiniz ve bu akunun şarjı dolduğunda ups sarj etmeyi kesiyormu kesmiyorsa aküyü zarar verirmi
 
Akü dolunca ups şarjı keser.Akü olarak kuru akü yada jel akü olabilir.Araç aküsü olmaz.Derin deşarjda çabuk bozulur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst