Şerit Led Adaptörü Hakkında

Katılım
3 Eyl 2013
Mesajlar
14
Puanları
1
Merhabalar, biraz araştırma yaptım ama net bir bilgi edinemedim. Elimde 5 metre metrede 0.4 amper çeken bir şerit led var. Ben bu şerit ledi smps adaptörle değilde 12 V 50 W bir transformatorle yaktım uzun süreli kullanımda bir problem oluşturur mu yoksa farketmez mi?
Trafo bunun gibi birşey.
$_35.jpg

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bunların çıkışları DC voltaj değil galiba bildiğim kadarıyla.. Ben sağlıklı bulmuyorum ama diğer konu hakkında bilgili arkadaşlarımızında bilgisine başvuralım derim.
 
.QUOTE="oguzhantufekci, post: 604444, member: 293236"]Merhabalar, biraz araştırma yaptım ama net bir bilgi edinemedim. Elimde 5 metre metrede 0.4 amper çeken bir şerit led var. Ben bu şerit ledi smps adaptörle değilde 12 V 50 W bir transformatorle yaktım uzun süreli kullanımda bir problem oluşturur mu yoksa farketmez mi?
Trafo bunun gibi birşey.
$_35.jpg

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.[/QUOTE]

Bakın,çok uzun süreli kullanımda bu şerit ledler mutlaka sizlere ömür olur,sonuç olarak.Çünkü bu kullandığınız cihaz adaptör değil,pc'ime indirip büyüterek baktım.Sadece bir trafonun direk ac çıkışı var,yani 12 volt dc. merak ettiğim 110 ,130 volt ac girişi olduğu yazıyor,takar takmaz yanması lazım bu trafonun,özel bir ayar mı (Voltaj olarak 220'ye dayanması için) yaptınız bu trafo girişine,yoksa direk mi kullandınız?

Dalgalı dc akımı (Pulsasyonlu) olanı bile ledlere zarar verip öldürürler,bildiğimiz gibi.Siz dalgalı dc.'de değil direk 12 volt ac'yi verip kullanmışsınız.Size 220 volt ac/12 volt dc. veren ac/dc adaptörü lazımdır.Bunu hiç kullanmayın.Başka adaptör alıp kullanın.

Çünkü bu trafoyu regüleli kullanamazsınız,12 volt ac veriyor,15 volt ac olsaydı, lm7812 belki ac çıkışında yapabilirdiniz,köprü diyotla doğrultup,çıkışına da 1-1.5 k ohm direnci paralel bağlarsınız,yine ac/dc bir adaptör olabilir,ama regülesi çok mükemmel olamaz.Mükemmel regüle ve doğrultma için bir smps adaptörü satın alın.Şerit ledler için en ideali budur.12 volt dc ve amper çıkış değeri olarak da,bu şerit ledlerin metre olarak toplamda çektiğinin %30-%50 fazlası olmasında yarar vardır.Yalnız 5 mt. ise 1000 mA akımı çıkışta veren 220 volt ac/12 volt dc.etiketli smps'li adaptör işinizi görür.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sn binbaşı ben bu resmi örnek olarak netten bulup yükledim benim kullandığım bu değil görüntüsü bu şekilde buna benzer yani. Evet bende AC çıkış olduğunu sonradan farkettim. Bende bulunan transformator 50W lık ben direk bağladım 5 dakika kadar sürekli yandı led sonra sizlere bir danışayım dedim uzun süreli kullanımda ne olur diye.
 
Anladım,resimdeki 130 watt'lık ama,sizinki sadece 50 watt'lık,sadece voltaj düşürücü bir trafo,ac 12 volt vereni yine,ama gücü 50 watt.lık.Uzun süreli kullandığınızda şerit ledin ömrüne olumsuz katkısı çok olur,5-10 dak.'lık bir kullanımda belki pek bir şey olamaz doğal olarak.

Regüleli olan ac/dc adaptörünü (ister trafo+köprü diyot çıkışlı,yani redresör doğrultma devreli,ister direk smps adaptörlü) kullanmanız, bu şerit ledi çok uzun sürelerde ve sağlıklı çalıştırmanız için şart.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,261
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst