Şebeke bağlantılı ( ongrid ) sistem kullanan yardım lutfen.

umitt07

Üye
Katılım
28 Ağu 2016
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
43
merhaba evinde ya da işyerinde ongrid sistem kullanan varsa yardımlarını bekliyorum.Evimin çatısına toplam 500watt lık panel kullanmayı düşünüyorum.ürettiğim elektriği devlete felan satmak istemiyorum sadece mevcut fatura yükünü azaltmak istiyorum.izlemem gereken yol nedir.elektrik şirketinin yol haritası kafamı karıstırıyor.ne yapmam gerekiyor .bir yere basvurmam gerekiyormu.satmayacagım için çift taraflı sayac yinede lazım olacakmı.olacaksa bu sayacı nerden ne kadara temin ediyoruz.cevaplarınız için simdiden tesekkurler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bir firmaya yaptirisan dogru.kendin yaparsan 3 senede amorti eder. 500 watt icin panel 700 inverter 1000 tl toplam 1700tl baskada bseye gerek yok
 
o kadar kısa sürede amorti etmez.

ilk sorun 500 watt düşük bir değer. İkinci sorun rezervli çalışmazsanız ürettiğiniz enerjiyi gündüz ürettiğiniz anda tüketmek zorundasınız. E şebekeyede vermek istemiyorsunuz. Mecbur gündüz o an kullanmak zorunda kalacaksınız. Mesela ben gndüz çalıştığım için evde bulunamıyorum. Bu nedenle gündüz harcamam yok. Rezervli çalışmak isterseniz akü maliyeti ve verim düşüşü meydana gelecek. v.s. v.s. yani durum bu.

Ama en azından bir başlangıç için çalışmak istiyorsanız kendinizi geliştirmek ve doğaya katkıda bulunmak istiyorum derseniz o zaman başka.

Antalya'damısınız? Bende Antalya'dayım.

Kolay gelsin.
 
Ewet antalyadayim.ben gunduz evdeyim burda klima surekli acik sizde biliosunz.aksamda ise gdiorm.bi sekilde kullancgm urettigm elektrigi. Ben biyere basvuru yapmadan eve kursam sayacin tepkisi nasil olur acaba.bazi zamanlar illaki sebeden disari cikacktr.
 
Bizim standart sayaçlar tek yönlüdür. Şebekeye gitsede onu saymaz. Sayamaz. Şebekeye katkıda bulunmuş olursunuz sadece.

Antalyanın neresi?
 
Konyaalti. Sebekeden cikan elektrik icin kimileri sayacin ayri bil bolmune isler dedi kimide yine sen kullaniomus gbi sana yazar dedi bi netlik yok
 
Kendi kullanımının için elektriğinizi üretmek ve tüketim fazlası elektriği satabilmeniz için çift yönlü sayaca sahip olmanız gerekmektedir. Normal sayaclarda abonenin kullanimini gösteren 1.8.0 hanesi vardır. Fakat otoprodüktör gruplarında şebekeye verilen enerji miktarını 2.8.0 hanesine sahip sayaclar kullanılır.

Not 2002-2004 arası üretilen bazı sayaclar da fazyonu akım trafosu hatalı baglantilarinda olan tüketimleri yazan 2.8.0 hanesi vardı fakat 2004 Tedaş şartnamesi ile bu sayaçları üretimi durduruldu. Bu durum karıştırılmamalıdır. Şimdi evindeki sayacda 2.8.0 var üretim hanesi mi dememek gerekir.
 
Tamam yarin arayacgmtsk ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst