Şantiye Panosu Topraklaması Hakkında

mems

Üye
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
38
İyi Günler,

Benim sormak istediğim konu şantiye panosundaki trifaze prizin işletme topraklaması. Projesini çizdiğim pano nun trifaze prizinden 3 faz girişinin yanında 1 adette nötr girişi yapılmış fakat işletme topraklaması için ayrıca bir hat çekilmemiş sadece pano saçı üzerine klemens atılarak koruma topraklaması yapılmış çubukla.aynı prizden bitane malzemeciden alıp içine baktığımda ise gerçekten 3 faz ve nötr için bağlantı uçları var toprak vidasının içinde civata yok.Sonuç olarak trifaze priz topraklanmıyor bu bir problem değil mi sizin panolar nasıl toplanıyor paylaşırsanız sevinirim

Şimdiden Teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Prızden ne kullanacagınızda baglı bı yerde.3 fazlı bır kaynak makınası ise, 2 faz, bır toprak veya 3 faz bır toprak yeterlı.(trafo tıpı kaynak makınalarında)
Siz, 5 termınalli, 5x16 veya 5x 32 amp.prız kullanırsanız, 3 faz + nötr+ toprak aynı priz ve fişde bulundurursunuz. Kullanacalığı yerde karar verirler.
 
sevgili zeybek ve yaşlı uzman değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.küçük çaplı mesken şantiyelerinde kullanılan panolar 4. kutup herzaman toprak olmalı iyiki buraya sormuşumda sizin gibi deneyimler üyelerden cevabı alabildim bundan sonra prizdeki 4. iletkenin topraklanması için kesin bir dille direticem sayenizde tekrar teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,618
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst