ısıtma var soğutma yok

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,187
Puanları
156
Yaş
47
Arkadaşlar 18 btu vestel klima var evimde herhangi bir sorun yok ama adanada havaların en sıcak günleri başladı son 3 güne kadar 2 aydır klima soğutuyor ancak son 3 gündür dinlenmesi için veya ev temizliği için kapatıyoruz tekrar açtığımızda sıcak üfleme yapıyor elektriği kesiyorum mod değiştiriyorum peteklerini yıkıyorum termostat probunu sıcak suya daldırıyorum kurcalıyorum düzeliyor bazan sorun uzun süre devam ediyor bazan kısa süre bugün 1 saattir hala soğuğa alamadım mod soğukta derece 18 veya 21 de biraz bekliyor sonra motor devreye giriyor sıcak vermeye başlıyor klimanın kumandası kendi kumandası değil vestel kumanda ama 12 btu diğer klimamın kumandası normalde sorun yapmamakta mod soğukta sıcakmı görüyor diye sıcak moda alıyorum bu seferde sadece fan çalışıyor ne sıcak ne soğuğa geçiyor dış ünite damda güneş altında voltajlarımız düşük ama bu sorun genelde ya çok uzun süre çalıştırdığımızda yada çok sıcaklarda başlıyor umarım açıklama yeterlidir siz değerli ustalarımdan destek bekliyorum saygılar not ;sorun sabah saatlerinde fazla uzun sürmüyor ancak öğlen civarı kapattığımızda sorun daha uzun sürüyor belkide akşam serinliğinde düzelecektir
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kumandayı resetledim soğuk vermeye başladı ancak eski soğukluğu yok içeride üşümemiz gerekirken hafiften terliyoruz çok afaki bir soğukluk var eski soğukluğunu vermiyor ancak kumanda resetlemeden dolayımı düzeldi başka bir sebeptenmi bilemiyorum dikkat ettiğim diğer bir husuta düzelmeye başlamadan önce peteklerde bir su köpürme sesi başlıyor sonra düzelip soğuk veriyor bunu 3 gündür yapıyor şuan soğuk veriyor ama içeride terliyoruz eski performansı gitti belki akşam serinliğinde tam performans sergileyebilir ama yine anlayamadım
 
Havalar isindi bundan dolayi biraz verim kaybi mutlaka vardir. Ayrica kondenser fan motorunun tam gucte donup dönmediğini kontrol etmelisiniz bazi durumlarda kondenser fan motorunun kapasitoru arizalaninca ya donmuyor yada dusuk devirde donuyor bu sorun az sogutma etkisi yapar. Gazininda eksik olup olmadigina bakmak lazim.
 
Havalar isindi bundan dolayi biraz verim kaybi mutlaka vardir. Ayrica kondenser fan motorunun tam gucte donup dönmediğini kontrol etmelisiniz bazi durumlarda kondenser fan motorunun kapasitoru arizalaninca ya donmuyor yada dusuk devirde donuyor bu sorun az sogutma etkisi yapar. Gazininda eksik olup olmadigina bakmak lazim.
sayın serkan_48 sabah ve akşam serinliğinde sıkıntı yok bende son dakika ayıktım muhtemelen hava sıcaklığı adanada güneş altında 55 derece oluyor alakanız için teşekkürler.
 
sayın serkan_48 şöyle bir fikrim var acaba işe yararmı ben damda bulunan dış ünite üzerine gölgelik yapıp ünitenin 3 tarafına çeşmeden hortum bağlayarak dış ünite peteklerini ve fan kısmını su fıskiye sistemi ile yağmurlama biçiminde su soğutmalı yapacağım sizce faydası olurmu yoksa abartmış saçmalamışmı olurum veya sizin önereceğiniz başka bir yönerge varmı saygılar. bu arada fan motorunun düşük devirde döndüğü kanaatindeyim biraz yavaş dönüyor gibi ama aynı sorun abimdede var onun dış ünite fan motoru çok hızlı ancak öğlen 11 ile öğle sonu 16 sularında soğutmuyor dış sıcaklık 45 derecenin üzerinde dış fan tam devirde dönse abimde sorun olmaz diye düşünüyorum tekrar ediyorum sorun sadece son 1 haftadır sadece aşırı sıcaklarda başladı 1 hafta öncesine kadar donuyorduk klima mükemmeldi bu geçen senede böyle yaptı
 
Merhabalar sayin @yavuz31

Söylediğiniz su yontemini tavsiye etmiyorum nedeni ise

Su agresif bir malzemedir aluminyum yuzeyi ile temas ettiginde oksitlenme baslayacaktir. Ayrica Şebeke yada kuyu suyu kirec ve mineral icerdigi icin serpantinde birikim yapacak. Buda ilerleyen zamanda kondenserin sagirlasmasina verim dusmesine yani daha kotu calismasina neden olacaktir.

Bu nedenle su kullanmanizi onermem.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,298
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst