ışıldak akülerinin şarj edilmesi

hitit01

Üye
Katılım
15 Eki 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar evde uzuzn süre kullanmadığımız ışıldakların akülerinin boşaldığını fark ettim. şarja etsem bile tekrar eski durumuna dönmüyor. Bu durumda ne yapmak gerekir ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arasıra da olsa ışıldakları çalıştırmalı, akulerin saglam kalır :)
 
atık pillerin atıldığı kutu bulabilirseniz oraya
bulamaz iseniz yeni inşa halinde olan bir binanın inşaat safhasında bir betonun içine toprağa karışmamak üzere atarsanız iyi olur.
Yok hobi için denemek isterseniz akülerin üzerindeki plastik kapağı kaldırıp altındaki tıpaları çıkarıp saf su ilavesi yaptıktan sonra şarja bağlayıp çok uzun süre olmamak kaydıyla ömrünü uzatabilirsiniz.
 
arkadaşlar aslında çokta uçuz degiller nerde ise ışıladagın ana parasına yakın batarya parası tutuyor ömrünü uzatmak için ayda birde olsa mutlaka kullanılmalı
 
ben o tamamen bitmiş akülerin tıpalarını söküp enjektörle sülfirik asit koydum enerjileri iki kat arttı ama devrelerdede yeşil asit yolu yaptı.en iyisi değiştirmek.
 
arkadaşlar aküle hiç bir zaman asit ilave edilmez çünkü asit ilave ediliğinde aşitin yoğunlugu artar ve plakalar dökülür onun için safsu koyulur çünkü aküden hiç birzaman asit uçmaz su buharlaşıp uçar asıt plakaların içine hapis olur ve sıvı olmadıği için plakalar arasında iletkenlik olmaz ve akü boş gözükür işildaklara bide devamlı fişe takılı bırakmayın çünkü aşiri şarzdan akü isinir su uçar ve akü kavrulur. arkadaşımın attığı aküyü ben 5 sene kullandım ama nasıl ışıldağı kullanmadığım zaman fişten çekerim ayda bir 12 saat şarz ederim kullandığım zaman 24 saat şarz ederim bu hem elektirik tüketimini azda olsa etkiler


işildakları ölçü cihazınla ölçtüğümde yani şarz ederken 8volt veriyor buda devamlı şarzda zararlı 12v akülerde 13,8 6v akülerde 6,9 ideal şarz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,602
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst