İnverter Yardım

kutty

Üye
Katılım
30 Tem 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Herkese merhaba

Sitede yeni olduğum için konuyu yanlış yere açtıysam üzgünüm
Elektronikle hobi olarak ilgileniyorum ve bilenlere şema üzerinde bir soru soracağım şemada en fazla 30 watt kullanabileceğim transformatöru adam 0 dan kendi yapıyor ben hazır trafo alıp takıcam ama nasıl bir trafo alıcam nasıl connect yapıcam yardım

şimdiden sağolun
DC-6V-to-220V-AC-inverter-schematics.jpg
 
trafonun iki ayrı çıkış voltajı var. Bunları bilmen gerekir. Şemanda yazmıyor çünkü. Bundan sonra zaten hangi uçları nereye bağlanacağını trafoyu satınaldığın kişiye de sorabilirsin. Standart olarak aradığın güçteki trafoyu bulamazsan yaklaşık değerleri deneyebilirsin. 50 W veya muadil ne varsa.
 
sonay arkadasım oncelikle ilgilendigin için sagol verdigin bilgiler içinde sagol .ancak açıklamada sadece 6dc voltu 220ac volta çeviren yazıyor anlatım ingilizce
Transformer instruction :
melilit-trafo-step-up.png


The above is figure from a place plastic for copper wire wrapped around, you can also use the marks that have been unused transformer. For the above number are :
1 : Place for copper wire wrapped,with a diameter of 12mm x 10mm.
2 : Hole to place an iron or ferrite rod , with diameter 10mm.
3 : Copper wire that has been rolled.
4 : Ferrite or iron rods which are mounted on the hole.
To coil L1 as much as 70 times, L2 200 times, And L3 as much as 1000 times.
L1 wire diameter 1mm
L2 wire diameter 0.8mm
L3 wire diameter 0.4 mm
anladığım kadarıyla bu resimdeki trafonun 0 dan yapılışı yinede bakarsanız sevinirim bakmasında sevinirim.:)
 
Bunu piyasada bulman zor olabilir yine de elektronikçilere tv tamircilerine sor belki de bulabilirsin. Eğer bulamazsan bence araştırmaktansa imalatı daha basit. Bir bobinajcıya git belirtilen çaplarda bobinaj teli al kendin sar bir demir çubuğa.

Ayrıca bu devre ile ne yapmayı planladığınızı sorabilirmiyim. Bu 220V üretebilir belki ama neyi çalıştırmakta kullanmayı düşünüyorsunuz. Zira çok düşük bir akım üretecektir.
 
Son düzenleme:
sonay arkadaşım cevabın için sağol ben hobi olarak uğraştığım için bunu yapmak istedim düşük akım ureteceğini biliyorum
ama düşük potansiyeli yükseltmek hosuma gidiyor.bu benim 2. invert devrem olacak seninde dedigin gibi bu tür devrelerde kare dalga osilatöru olmalı yinede sağol :eek:
 
O zaman değişik transformatörlerle ne gibi çıkış elde edebileceğini görmüş olabilirsin. İmal etmek yerine bir iki tane değişik trafoyu bağlayabilirsin. Sorun olursa buraya yazarsın yardımcı olmaya çalışırız. Ben fazla yardımcı olamadım ama muhakkak yardımcı olacak birileri çıkar.
 
çıkış ve giriş sarımları üst üste olmayan trafoları kullanabilirsin.iki çarpı 6 volt sarım kullandığın zaman çıkışın 220 den az olacaktır. 6 volt yönündeki ortak ucu birbirinden ayır öyle kullan.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst