İnternet Hızı Bu Şekilde Artar mı?

kont17

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
170
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Kayseri
Selam arkadaşlar; Evde kullandığım internetin kotası dolduktan sonra bazen aşırı dercede yavaşalama oluyor. İnternet sayfalarını açarken bile açılması uzun sürüyor. Komşudan duyduğuma göre evlerinin telefon hattını apartman girşindeki hat kutusundan değiştirmişler. Eve tek faz geliyormuş ikiye çıkarmışlar hemde elektrikçiye yaptırmışlar. Böyle bir şey var mıdır. Telefon hat kutularından pek anlamam böyle bi şey nasıl yapılır. Gerçek midir yani?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
"ultranet limitsiz" veya "net limitsiz" isimli paketler kullanıyorsanız adil kullanım kotasını aştıktan sonra hızınız 3 mbps'e düşer. Ay sonuna kadar bu hızla kullanırsınız, gelecek ay başı normale döner. Modeminiz markasına göre nette "modem arayüzüne nasıl girilir" diye aratınız. Hat değerlerinin bulunduğu kısmın ekran görüntüsünü alıp buraya koyunuz, yorumlayalım.

Apartman girişindeki kutudan evinize kadar gelen kablodan siz sorumlusunuz. Evet dediğiniz gibi kablo değiştirilerek (cat5 kablonun -ethernet kablosu- içindeki 4 çiftten biri kullanarak değişim yapılabilir.) hat değerlerinde iyileşme sağlanabilir. Yalnız apartmanın telefon kutusundaki terminallerde oksitlenme varsa kablo değiştirmeniz de çok büyük fark yaratmaz.
 
Bahsettiğiniz sistem yerine akk (Adi Kullanım Kotası) hızınızın düşmemesi için bilgisayar üzerinden yapılan bir kaç ufak yöntemler var.

Turkcell Superonline kullanıyorsanız. Buradan

TTNet İnternet kullanıyorsanız. Buradan


Bu arada akk yani adi kullanım kotası size verilen indirme kapasitesi için verilen maksimum hız limitidir. Bu kota bittikten sonra indirme ve yükleme hızınızın düşmesi için belirlenen bir değerdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst