İnduksiyon Isıtma (Iduction Heating) Nedir?

zodehala

Üye
Katılım
17 Eyl 2007
Mesajlar
162
Puanları
1
Yaş
39
bir teli yay şekline getirip akünün iki kutbuna bağdığımızda o tel ısınıyor hatta ısıdan kesiliyordu. Ama aşağıdaki videoda aynı sistemde o telin kendisi değilde içindeki neden ısınıyor burdaki mantık nedir

3 kilowatt Induction heater melting zinc metal - YouTube
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tesla jenaratörünün değişik versionu diye biliriz sanırım bu sistem bazı metal profil kaynak işlerinde metallere su verme işlerinde ve metel eritme amaçlı kullanılan bir sistem
yüksek frekans ve yüksek voltajla elektromanyetik indüksiyonla ısıtma sistemi
bu konu forumda sanırım daha önce açımıştı
 
1-peki bu akım türü ne DC,AC ?
2- peki neden akımın geçtiği demir ısınmıyoda içindeki ısınıyo ?
 
İndüksiyonla ısıtma,alternatif manyetik alan içinde kalan metallerde Eddy akımı denen bir akım oluşur.Trafoların yapısını incelerseniz çok adet saçtan yapılmış olduğunu görürsünüz.Bunun sebebi Eddy akımını minimuma düşürmektir.Trafoyu demir kütle olarak yaparsanız demir kısa sürede aşırı ısınıp trafonun yanmasına neden olacaktır.İndüksiyonla ısıtma uygulamalarında 3 Khz. den başlanıp 500 Khz. gibi yüksek frekanslara çıkılmaktadır.Videolarda göründüğü gibi bakır halka içine sokulan metaller çok kısa sürede akkor haline gelmektedir.Sürenin uzaması halinde metaller erimeye başlayacaktır.Sanayide metallerin suyunu almakta,sertleştirmede veya metalleri eritmede kullanılmaktadır.Kolay gelsin.
 
acayip hızlı tepki veriyor bende bitirme projesi olarak yaptım ancak bir atacı eritebiliyorum.
 
İndüksiyon ocakları , bildiğimiz Güneş enerjisinin minik bir versiyonudur.Güneşin yüzey sıcaklığı 6.000 derece iken, yüzeyin hemen üzerinde yani 300-500 metre yükseklikte sıcaklık 2.000.000 derece olmaktadır.Bunun sebebi magnetik alandır, ve sıcaklıklar hiçbir zaman birbirine karışmaz.
 
sayın e_sezek gerçekleştirdiğiniz indüksiyon projesini paylaşır mısınız?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,034
Kullanıcılar
449,809
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst