İndiksüyonlu ocak yapılabilir mi?

dert36

Üye
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
102
Puanları
1
Arkadaşlar internetten baktım ama bulamadım. Hani şu indiksiyonlu ısıtıcılar var ya metali eritiyor resmen. Ben bunu ocak haline getirip çay falan yapabilir miyim?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Teşekkürler. Bunu kendim yapabilir miyim? daha ufağını?

İndüksiyonlu ısıtıcı yapacağım demeniz gerekiyordu. Metal eritme başka bir olay indüksiyonlu ocak yani yemek yapmak için olanı farklı. Temel yapıları aynı güçleri farklı.

Elbette indüksiyonlu ocak yapılamaz değil bu zaten yapılmış bir teknoloji. Ancak forumdaki son konularınızı okuyup cevaplıyorum bilgi seviyeniz için şu an indüksiyonlu ocak yapamayacağınızı söyleyebilirim. Temel elektrik ve elektronik konularını öğrenmeniz gerekiyor. Sonrasında anahtarlamalı güç kaynaklarını öğrenmelisiniz. Elinizde multimetre ve osiloskop olmalı. En son edindiğiniz bilgilerle boza yapa yapabilirsiniz.

Ama derseniz ben bir deney için küçük bir metali ısıtsam yeter , o zaman bazı yurt dışı alışveriş sitelerinde düşük güçlü indüksiyonlu ısıtıcı kitleri var uygun fiyatlı bir tane alıp uğraşabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst