İlk CNC Denemem

leventsd

Üye
Katılım
22 Mar 2011
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
61
Henüz bitiremedim ama ortaya çıktıça bu işin göründüğü kadar kolay olmadığını anladım,

köprü kısmını atıp mdf den tekrar yapıcam, kaplinlerle de anlaşamadım bakalım belki onları da triger e çevirebilirim. Kaplin yada triger yerine koyabileceğim daha kolay bir araç tavsiyenizide alabilirim.


Not: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
slm ben avusturyada yasiyorum ve 3 hafta önce issiz kaldim burda bir kurum beni cnc egitimine göndermek istiyor ve bu 16 ay sürüyor. cnc konusunda en ufak bilgimde yok.Yani sifirdan basliyacagim bu ise baslamanin temel sartlari nelerdir,neler gerekli yapip yapamayacagim hakkinda birseyler söylerseniz cok sevinecegim
 
Ayni sistemi biz de daha once kullandik sahene calisti triger cok faydali oluyor ama gergi sistemi onemli. Arabalarin triger gergi rulmani cok iyi bir cozum. L profil yerine de soguk cekme lama cok yuksek hassasiyet saglar. Basarilar dilerim.
 
Buram buram emek kokuyor. Eline sağlık tipi önemli değil, önemli olan ortaya koyup geliştirmek, iyileştirmek.
Böyle söyleyince Deming çevrimi geldi aklıma;

Planla - Uygula - Kontrol Et - İyileştir
 
Buram buram emek kokuyor. Eline sağlık tipi önemli değil, önemli olan ortaya koyup geliştirmek, iyileştirmek.
Böyle söyleyince Deming çevrimi geldi aklıma;

Planla - Uygula - Kontrol Et - İyileştir

teşekkürler, bu düşünceleriniz daha da hırslandırıyor. Böyle bir makina için ilk denemem di. İlk önce 9mm mil, 8mm vidali mil(gijon) kullanmıştım, esneme yapınca onları attım 16mm mil 10mm krom vidali mil ile devam ettim. Tabi miller, rulmanlar denk gelsin kasma yapmasın diye bi sürü tahta denedim attım, bu en son çalışan hali. Ama buda pek sağlam olmadı.

Dediğiniz çevrim aynen buna uydu, kontrol ettikçe eksikleri görüp daha iyisini düşündüm. Tabi daha önce yapılmışlar var onları örnek alsaydın derseniz; mümkün olduğunca kendi çabamla ve masrafı en az olarak vede öğrenerek yapmak istedim. Herşeyde olduğu gibi bu işde de ne kadar ekmek o kadar köfte kuralı geçerli.
Be 10 tane rulmana 20-30 lira verdim ama lineer rulmanın tanesi 20-30 tl :)
 
Ve sonunda ilk kesimim....

[video=youtube;WaZONDdgOxA]http://www.youtube.com/watch?v=WaZONDdgOxA[/video]

[video=youtube;dgaWoRQ-sE8]http://www.youtube.com/watch?v=dgaWoRQ-sE8[/video]
 
Tebrik ediyorum.Emeğine sağlık.
 
tebrik ederim çok başarılı bir çalışma emeğinize sağlık :D
Bu arada dremel yerine lazer diyot kullanarak lazer kesim yada işleme amaçlı kullanmayı düşündünüzmü bu şekilde güzel örnekler var özellikle intructables da CD-ROM lazerinden yapılmış olan bile var kolay gelsin iyi çalışmalar
 
Son düzenleme:
bnde bu tip bişi yapmaya çalışıorum araştırma aşamasındaım daha ama böle bişi fıyat olarak ne kadar tutuor? ayrıcaadım adım apmam gereken şeyler nedir? söleyebılır mısın?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst