İş yerimde aşırı yük sorunu

Bence bütün bu işleri güvenebileceğiniz bir elektrikçiye yaptırın , destek istediğiniz mevzular elektriğin en temel mevzuları ki elektrikçiliği hepten unuttunuz herhalde.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
3000 watt yaklaşık 13 A per yapar ve 16A lik sigorta yeterli olur 32A sigorta için 2,5NYA veya antigron ince olur.2,5 luk kabloya en fazla bağlanacak sigorta 20A dir ki bence buda yanlış 2,5luk kabloya 16A bağlanmalıdır.20-25A de 4mm 32 A de 6 mm ama bu amper değerleri de kısa mesafeler için geçerli uzun mesafe devreye gerilim düşümü devreye girer ve bu hesaplanıp kesit belirlenmelidir.Bu işler ben bağladım oldu ile olmaz ülkemizde her yıl elektrik ten dolayı bir çok yangın çıkıyor en son haberlere çıkan adanada ki yurt yangını 11 tane çocuğumuzun canına mal oldu.Elektrik kaliteli malzeme ve yapılan doğru işçilikle yangın çıkarmaz ama eğer bunlar yapılmazsa yangın çıkarır.Lütfen bildiğiniz ve güvendiğiniz bir elektrikçi bulup tesisatı revize ettirin ve yeni proje çizdirip trifaze ye geçin ama sakın o 32 ve 40 amper sigortaları bağlayan kişi bir elektrikçi ise ona yaptırmayın tesisatınızı!Başka birini bulup yaptırın.
Tesisat yapılırken çalışan cihazların amperlerini ölçtürün ve çekilen ampere göre kablo kesiti vede sigorta kullarak elektiriği daha güvenli kullanın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,550
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst