İş güvenliği topraklama direnci

Dolaylı dokunmaya karşı korumada TT, TN veya IT sistemlerinden hangisi kullanılırsa kullanılsın, izin verilen dokunma gerilimi normal şartlarda 50V’tur. Nemli yerlerde bu değer 25v'tur.
TN Topraklama sistemi bildiğin üzere TN-S ,TN-C ve TN-C-S sistemi olmak üzere üç farklı şekilde uygulanır. Kaçak akım koruma TN-S sisteminde mümkünken TN-C sisteminde teknik olarak mümkün değildir.
Yönetmelik her ne kadar ifade olarak açıkca kaçak akım koruma zaruriyeti getirmesede hesap sonucu istenilen topraklama direncin sağlanamamasından dolayı kaçak akım koruma zaruriyet gerektirmektedir.

Detaylı Bilgi: http://www.huseyinkosoglu.com/wp-content/uploads/2013/04/Şebeke-tipleri.pdf

25 volt değeri yönetmelikte yoktur?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
25 volt değeri yönetmelikte yoktur?
Elektrik Tesisleri topraklama yönetmeliği içerisinde geçen "1B boyutlandırma sınıfı" nedir araştırın. Sonra UL değerine etkisini araştırın. Bizim yönetmeliklerimiz puzzel bulmacalar gibidir anlamak için sağlam temel bilgi, iyi okuma/anlama ve araştırma kabiliyetleri gerektirir.

İşin içinden çıkamadıysanız alttaki EMO yayını makaleyi okuyun olayı kolay anlaşılabilir hale getirmişler.
https://www.emo.org.tr/ekler/979014eef7335a7_ek.pdf

Not: kontrol kalemi yönetimi ile sorunlar yaşadığım için yönetime bir daha konu altına yorum yazmayacağımı belirtmiştim. Hırçın41 rumuzu bana ait olduğu için söz hakkı doğdu o yüzden 1 kereye mahsus cevap yazdım.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst