# İş Bittiğinde #

Katılım
3 Eki 2015
Mesajlar
26
Puanları
1
İşi bitirdiniz ama paranızı alamıyorsunuz veya çok geç aldığınız oluyormu

Bu gibi durumlarla hiç karşılaştınız mı veya bu tür sorunlarla karşılaşmamak için önceden almış olduğunuz tedbirleriniz varmı

Sonuçta insan bu gibi durumlarla karşilaşmak istemez

Yaşamış olduğunuz deneyimlerinizi paylaşırmısınız

Herkese bol ve bereketli kazançlar
 
Son düzenleme:
Ne yazık ki bu düşünce, artık DNA' sına kadar işlemiş insan görünümlü mahlukatlar piyasada çok. Çok olduğu gibi (yine ne yazık ki demeden geçemeyeceğim) ne yazık ki Türkiye Cumhuriyetinde kanunlar tamamen üç kağıtçılardan yana işlemekte. Sen mağdur olmuşsun dolandırılmışsın paranı alamamışsın hiç önemli değil. Bunu biliyorsan eğer her adamla iş yapmayacaksın kendini garantiye alacaksın. Eli ağır bildiğin insanlardan uzak durup varsın ondan gelecek 5 kuruş başkasından 4 gelsin ama zamanında beni mağdur etmeyecek şekilde gelsin diyeceksin. Değilse 8 bin liralık işi 10 bin liraya yaptırmış ama parasını ya atlatmış durmuş yada parça parça verip çerez parası etmiş, ne önemi kaldı ki o paranın?
Bu gibi durumlara düşmemek için her ne iş yapıyorsan, yaptığın işin kilit noktasına sigortanı atacaksın. Baktın seni mağdur ediyorlar, attığın sigortanı devreye sokup işini durduracaksın ki sana mecbur kalsın. Sigortadan kastım mecazi olup büyük meblağlı işler için geçerlidir arkadaşlar. Programcı ise, yazdığın programa ekstra belli olmayan kodlar iliştirmek, ustaysan yaptığın işe kısa vadede düzeltilebilecek ufak tefek eksikler bırakıp paranı alamazsan, o eksiğin iş yaptıranı zarara sokması gibi.

Yada ben gibi hiç biriyle uğraşmayıp dürüst bir şekilde ark niyetsiz işini hakkıyla yapıp paranı isteyeceksin. Baktın paranı alamıyorsun, o zaman Yaradana, Allah'a havale edeceksin. Rabbim gerekeni yapacaktır. Şuan 1'i hukukta 3-4 yerden alacağım var ama ne gelen var ne giden. Zor olmuyor mu? elbette oluyor, dara düşmedin mi? elbette düştüm ama benim dünyada çektiğim sıkıntıyı, benim çoluğum çocuğumun rızkına göz diken mahluklar ahirette nasıl çekecek dur bakalım. Terazisinden sual olmaz Allah var, onu pek hesaba katan yok bu zamanda. Para ve hırs gözlerini bürümüş milletin.
 
işe başlamadan malzeme parasını baştan isterim ve biraz da emek. Alamazsam işe başlamam baştan vermeyen hiç vermez zaten. Sen malzemeciye ödeme vermeden alabiliyor musun? Alamıyorsun.... Eee o zaman alacaksın başlayacaksın. Aman müşteri kaçar diyorsun paran kaçıyor değil mi? Malzemeci gibi masraflarını önce isteyeceksin giderse müşteri gider emeklerin, paran ve ömrün gitmez. Programa yazılımla bloke yapmak tasvip ettiğim bir olay değil. O müşteriden farkımız kalmaz.
 
programa ödeme zamanında sıfrelıyoruz odeme zamanı geldıgı zaman (sistem hata ):)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst