ücretlendirmeyi neye göre yapmalıyım(PIC yazılımı işinde) ?

tekosis

Üye
Katılım
25 Şub 2009
Mesajlar
491
Puanları
6
Yaş
42
Merhabalar. Ben bir süredir piyasaya müşterinin ihtiyacına göre PIC ile program yazıp devre dizaynıyla birlikte proje satıyorum (Program + Pcb kart dizaynı ve gerekirse numune devre). Fakat ücretlendirme işinde sıkıntı yaşıyorum. Hangi hususları kıstas almalıyım sizce. Bu konuda piyasa tecrübesi olan arkadaşlar neleri göz önünde bulunduruyor? Bu konuda yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler...(İstanbulda çalışıyorum yada çalışmaya çalışıyorum :) )
 
Talep edeceğiniz ücret, verdiğiniz emeğe değecek kadar yüksek, işi kaçırmayacak kadar düşük olmalı.
 
Öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.
Dediğinizi anlıyorum cevabınızda haklısınız fakat zaten benim istediğim şey o aralığı tutturabilmek için gerekli olan parametreler ve bu parametrelere bağlı olarak fiyat ayarlaması yapabilmek, en uygun olanı belirlemek. Bundan dolayı fiyatlandırma husundaki piyasa tecrübenizi rica ediyorum.
 
tyildizak 'a katılıyorum. Artı olarak yaptıgın yada tasarladıgın devrenin hizmet ettiği amaç önemli.Yani yaptıgın devre veya kartın muadilleri piyasada bulunuyorsa piyasa degerinin üstüne cıkmamalısın.
Senden istenilen devre veya program kullanıcıya ne kazandıracak? Mesela yaptıgın tasarım kullanıcıya zaman veya adam/saat üzerinden para kazandırıyorsa bu parayı göz önüne alarak fiyatlandırabilirsin.
Yaptığın işin değerini , sagladıgı fayda olarak ( zaman,para,kalite, iş güvenliği)gibi konular üzerinden değerlendirip,işveren için maddi yönden max 6 ay gibi zamanda ödediği parayı cıkartıyorsa uygundur diye düşünüyorum.
 
işi aldığın kişinin tarafından bakmak daha iyi olabilir , " ben bu işte ne kadar parayı gözden çıkartırım "
 
İlginize teşekkür ederim. Cevaplardan anladığım kadarı ile kimsenin belli bir fiyat cetveli gibi karşılaştırma elemanı yok. Sanırım işler tecrübe üzeri ve anlık olarak yürüyor. Tekrardan ilginize teşekkürler.
 
kendi adıma yapacağım işin önemini, ayıracağım zamanı gibi öğeleri kıstas almaya çalışıyorum.
 
tyildizak 'a katılıyorum. Artı olarak yaptıgın yada tasarladıgın devrenin hizmet ettiği amaç önemli.Yani yaptıgın devre veya kartın muadilleri piyasada bulunuyorsa piyasa degerinin üstüne cıkmamalısın.

piyasada muadili varsa sna ne diye yaptirsinlar. Eger yinede yaptiriyorsa bu ozel siparis olur, ve tabiiki piyasadakinden daha pahaliya gelir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst