çamaşır makinası motor sorunu

Ali4267

Üye
Katılım
16 Mar 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar merhaba

3 gün önce makinamın motor kömürleri bittiği tamburu çalışmıyordu. yedek parçacıdan kömürleri aldım ve değiştirdim ancak 3. yıkamamda motordan bir koku geldiğini farkettim. bu arada yıkamaları hergün 1 kere yaptım. makinayı yatırıp altına baktığımda sargılı bobinlerin arasından plastik birşeyin eridiğini fark ettim makinanın altınada baya eriyip akmış.

Anlattığım eriyen kısmın fotoğrafına bu linkten ulaşabilirsiniz:
gq2A7Z.jpg


Sorularıma gelecek olursak

1- bunun sebebi nedir
2- eriyen şey nedir
3- motor yandı demekmidir
4- ne yapmam gerekiyor

öğrenci olduğum için servis ücretlerini karşılayamıyorum ancak elimden elektrik işleri geliyor.

bilgilendirirseniz çok sevinirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sargılar kavrulmuş motor aşırı akıma maruz kalmış gibi fırçaların bastığı kolektör aşınmışmı ona bak sargıların verdiği erimiş gözüküyor makineden aşırı ses geliyormu geliyorsa motor ya da tambur rulmanları dağılmış olabilir hiç bilmiyorsan kardeşim motoru sök tabi kartı yakmadıysa parçacıya git motoruda al yanına ya da makina kimliğini parçacıya öğrenciyim dersen yardım ederler herhalde .
 
Motor sıkışıp hareket etmediyse sargılar ısınır, bu noktaya gelinir, yapman gerekenleri yukarıda tarif edilmiş. PArçacılarda bu modele uyun motor veya 2. el makine de bakmaya başlayabilirsin.
 
Merhabalar bugün çamaşır makinasını heralde biraz fazla koyarak çalıştırdım.Kısa programda makina yıkadı sıktı ve yıkama işlemi bitti.Çamaşırları alırken içinden yanık kokusu geldi duman çıktı ve çamaşırlarada koku sindi şimdi tekrar çalıştırmaya bile korkuyorum sebepler neler olabilir.ModeliArçelik 7103 S
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst