Üstadlarım bir bakınız

semihmez

Üye
Katılım
7 Şub 2017
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Sayın üstadlarm bir iş yapalım dedik beceremedik. Apartman yöneticisi olarak her kata 90 ledli ışıldak taktırdık ilk ayda üçü çalışmaz oldu. İçindeki aküyü bitmiş yenisine 30 lira dediler çok geldi açıkçası. Aküyü söküp 4 lü pille çalıştırdım 30 led işimi görüyor süre de olarak uzun gider diye düşünüyorum piller bitince yenisini de takarım aküyle uğraşmamaktansa (pil kutusunu ışıldağın dışına taktım) sizden dileğim ışıldak prizdenken pillere enerji gitmeyecek elektrik kesilince piller ışıldağı besleyecek bir öneri. Benim gibi amatöre yardımJ şimdiden teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Battery backup diye arat incele.
 
Bu çin malı ledli ışıldaklar içerisindeki şarj devresi çok kötü. İçerisindeki aküyü sirekli şarj geriliminde tutuyor buda akülerin erken bitmesine neden oluyor.

Olması gereken düzgün bir şarj devresi tasarlayıp akü yada piller dolunca şarjı kesmesini sağlamak.

Yoksa ne yapsanız o piller eninde sonunda ölecek.
 
Aküye paralel 6 volt civarı bir watlı zener takın akünün fazla şarz olması önlenir. Veya zener yrine 7906 gibi negatif regülatörde olabilir. Böylece soğutucuda kullanabikirsiniz.
 
Tam anlatamadim konuya vakif olmayınca akuyu cikardim yerine 4 tane kalem pil taktim calisiyor is de gorur bu durumda prize taksam piller yanacak nasil birsey yapsam da elektrik kesilince pillerin gucuyle isildak otomatik yansa
 
pillerin cikisina bir diyot takınız. piller şarj olmaz nr zaman elektrikler gitti devreye girer.

1n4007 takınız.
 
Daha iyi bir öneri yanlız patenti bendedir kullanırsanız hesabıma gönderirsiniz. Merdiven otomatiğinize ups bağlayın lambalarınızı da ledli olan ile değiştirin. Akü bozulursa sadece ups tekini değiştirirsiniz. Ülkemizin
yararına olur küçük aküler ile çevremizde kirlenmemiş olur. Ülkem kazanacaksa ben kaybedeyim şimdilik bedava yaptım (kampanya :)) isteyen kullanabilir.
 
Eksık olmayin ☺ zaten apartmanın parasi hic ettim millet isildaklar yanmayica isyan edecek☺ bu islemleri cepten yapacagim 1n4007 baglamak daha mantik da pilin + cikisina mi - cikisina baglamak mi gerekir istanbul avrupa yakasinda 1n4007 yi nereden bulurum. Allah razi olsun yazanlardan. Bu forumda sayin arkadaslar yazmisti bana pilli bir beşik vardi haftada 4 tane buyuk pil yiyordu.onlarin yardımıyla adaptörlu yapmistik hala dua ediyorum
 
Siz heralde şarzsız normal pil takmışsınız. Akünün yerine normal pil takılması yanlış. şarzsız piller tabiki şarz edilmez. Eğer piller şarzsız ise 1n4001 takabilirsiniz veya müsaitse şarz akımını sağlayan kabloyu sökün veya pcb den ayırın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst