ÜLKENİN ELEKTRİK KESİNTİSİ (YÜZKARASI)

usta murat

Üye
Katılım
7 Eki 2010
Mesajlar
318
Puanları
6
Yaş
41
KONUNUN UZMANLARI BU KESİNTİNİN NEDEN OLABİLECEGİNİ AÇIKLAYABİLİRLERMİ ? BÜTÜN ÜLKENİN ELEKTRİGİ TEK BİR NOKTADAN MI VERİLİYOR...BÜTÜN ÜLKE NASIL KARANLIGA GÖMÜLÜYOR...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Aynı olay dün direkten dönmüştü, yoruma açıktır ama bence yüz karası denilmemeli. Arzımız talebimizi karşılayamadı ve ülkemizin enterkonnekte sistemi çöktü. Dün hat arızası sebebiyle bir anda 1300 MW lık bir güç kaybı olmuş bu da Şebeke frekansının 48,6 Hz e kadar düşmesine sebep olmuştu. Bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılarak- yük atılarak şebekenin kendini toparlaması sağlanmıştı. Sınır değerimiz 48,4 Hz zaten. 48,4 e düştüğünde santraller kendisini sistem harici etmeye başlıyor, bu da kademeli olarak enterkonnekte sistemi çökertiyor. (Bazı bölgeler ada konumuna geçerek o bölgenin enerji ihtiyacını karşılamaya çalışıyor, arz-talep dengesini sağlayabilirse o bölgede enerji kesintisi olmuyor.) Elbette bugün ülkenin zararı çok büyüktür ama birileride umarım anlamıştır enerjinin özellikle de elektrik enerjisinin ne denli önemli olduğunu. Sağda solda elektrik santrali yapılmasın, Nükleer güç santrali yapılmasın demeyi bırakırlar inşallah.
 
amerika elektrigi kesti.rusya dogalgazi.pompalar calismiyor su da yok...tepemden bir hidrojen bombasi dusecek diye tirsmaya basladim.
 
sayın vacip deniz üretim tüketimi karşılamıyor ise yeni santral yapılana kadar elektriksiz mi kalacagız...benzin bittikten sonra arabayı petrole iterekmi götürelim gidecegin yol belli ise depodaki benzin belli ise otobana çıkmadan depoyu fullemek lazım ...bunun tedbirinin yıllar öncesinden alınması gerekiyordu bence...ülkenin bir ucundan bir ucuna karanlıga gömülmesi övünülecek bir şey degildir heralde...tedbiri almayan herkesin utanması lazım...
 
Aynı olay dün direkten dönmüştü, yoruma açıktır ama bence yüz karası denilmemeli. Arzımız talebimizi karşılayamadı ve ülkemizin enterkonnekte sistemi çöktü. Dün hat arızası sebebiyle bir anda 1300 MW lık bir güç kaybı olmuş bu da şebeke frekansının 48,6 Hz e kadar düşmesine sebep olmuştu. Bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılarak- yük atılarak şebekenin kendini toparlaması sağlanmıştı. Sınır değerimiz 48,4 Hz zaten. 48,4 e düştüğünde santraller kendisini sistem harici etmeye başlıyor, bu da kademeli olarak enterkonnekte sistemi çökertiyor. (Bazı bölgeler ada konumuna geçerek o bölgenin enerji ihtiyacını karşılamaya çalışıyor, arz-talep dengesini sağlayabilirse o bölgede enerji kesintisi olmuyor.) Elbette bugün ülkenin zararı çok büyüktür ama birileride umarım anlamıştır enerjinin özellikle de elektrik enerjisinin ne denli önemli olduğunu. Sağda solda elektrik santrali yapılmasın, Nükleer güç santrali yapılmasın demeyi bırakırlar inşallah.
nasil bir kac bolge 79 ilden bahsediliyor:)
ayrica bir nokta, sebekede frekans asla dusmez diyenleere de bu yazi bir cevap sanirim.
 
380kv erzin-gaziantep 2 eih faz kopmasıyla 1100MW yükde açtıdığı ve ani yüklenmeden diğer santrallerinde yüklenmeden frekans düşüklüğü ile açtığı söyleniyor ama emin değilim o bölgede çalışan tablocu arkadaşımız varsa bilgilendirebilirler
 
Benim anlamadığım gaziantep neresi KOCAELI neresi oradan burası etkilenene kadar hiç mi otokontrol yok!Bütün türkiye etkileneceğine bir bölge etkilenir ve sadece oradaki arıza giderilir!Şimdi heryer etkilendi iyi mi oldu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,040
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst