Üç Faz ve Nört ile ilgili yardıma ihtiyacım var

Katılım
22 Kas 2012
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba bi sistem var ufak bi asenkron motor sürülecek ayrıca sistem üzerinde 4 adet fan olucak (faz nört ile çalışan) benim sormak istediğim üç faz fişlerde üç faz ve bir de toprak var ben nötrü nerden alıp fanları çalıştıracağım fanlar için gerekli fazı r s t fazlarrından birinden alacağım ama nört nerden alacagımı bilmiyorum bilen hocalarım yardımcı olursa sevinirim motor sürme ya da otomatikk umanda bağlantılarında bir problem yok tek takıldıgım nokta bahsettiğim kısım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
3 fazlı topraklı prizler vardır. nötru ortak uç yaparsın. toprağı prizin toprağından alırsın.
örnek trifaze topraklı priz resmi

örnek trifaze topraklı fiş resmi

tem_5x32_fi%C5%9F.jpg
 
mavi renk yesil renk 3 tane kahve rengi vardir soket girisinde mavi renk nötr yeşil toprak kahve rengi faz girersin 1 -2 -3 numara yazar faz sıralamasıdır..
 
eğer kullandığın motor yıldız bağlıysa yıldız noktaısndan da alabilirsin
 
Üç faz olan yerde nötr yokmu ki sağa sola arama ihtiyacı duyuyorrsunuz? O tesisatın en azından bir panosu vardır, bu panoda fazarda nötr de topraklamada mevcut olması şarttır.
Kullanacağınız alana çekeceğiniz yüke göre 5x 2.5 v.b. gerilim düşümünü hesaplayarak kablo çekebilirsiniz. Kolay gelsin.
 
Fan motorlarının gücü ne kadar? Başka yük olarak ne var?

Saygılar....
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,645
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst