Örnek sayaç panosu

CEVDET ÇALIK

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
1,036
Puanları
481
Yaş
53
Arkadaşlar,

Ekte bulunan tek hatta bulunan sayaç panosunda sayaç çıkışlarına konulan(bulut içersindeki) sigortalara ihtiyaç olmadığını düşünmekteyim.

Konu ile ilgili TEK'in bir şartnamesi bulunuyor mu? Bu sigortanın da konulması mecburi mi?
 

Ekli dosyalar

  • Örnek Sayaç panosu.pdf
    141.4 KB · Görüntüleme: 171
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Gördüğüm kadarıyla Şebeke-jeneratör besleme sistemi. Direk baktığınızda sayaç girişinde de çıkışında da sigorta olması gereksiz gibi görünüyor ancak sayaç panosu ile kontaktörlerin bulunduğu transfer panosu uygulamada ayrı yerlerde yapılacak ise arada mesafe varsa yuvarlak içine aldığınız sigortaların kontaktörlerin girişinde bulunması gerekir.
Aynı pano içinde de olsa (ki sizin projede öyle görünüyor) kontaktörlerin yapışması esnasında kısadevre akımını karşılayıp koruma yapması açısından sayaç çıkışındaki sigortaların kalmasında fayda vardır. Sayaçlar süzme değilse öncesindeki sigorta va kakr'si mühürlü bölmededir bu nedenle de sayaç çıkışındaki sigortalara gereklilik vardır.
Uygulama projelerinde proje müellifi tedbir amaçlı bazı ilaveler yapabilir, yönetmeliğe ayıkırı bir durum olmadıkça arıza/Bakım kolaylığı, ek tedbir gibi nedenlerle öngörülen ilaveleri bu gereksiz diye revize etmeden olduğu gibi uygulamak gerekir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst