Örnek Otomatik Kumanda Projeleri

Amerikan Kırıcı.jpg
Yukarıdaki projenin termik bağlantıları doğru çizilmemiş. Düzeltilmiş halini tekrar yayınlıyorum.

Makine hakkında kısa bilgi vereyim: Ayni mil üzerinde 2 adet 18.5 kW yıldızda 400 volt (Amerikan standardı) motor var. Mil ortasında kırıcı (Çekiçli kırıcı) bağlanmış. Daha çok sert plastikleri kırmak için kullanılıyor. El pozisyonunda motorları tek tek çalıştırma olanağı yapmışım. Otomatikte motorlar 1-2 saniye fark ile devreye giriyor.

1S1 kapak sivici, 0B0 Acil durdurma butonu, 0L2 sesli ikaz sinyalidir motorların 2sinin de devrede olduğunu operatöre haber vermek için...



Amerikan Kırıcı.jpg
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Amerikan malı olmasından daha çok yıldız bağlantısına takıldım 18,5 kw diyorsun ve yıldız bağlantı diyorsun o üçgen olmasın sakın ?


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
hidrolik_piston.jpg
Basit bir hidrolik pres çizimi yapmışım. Sonra 2 çizim daha yaparak detaylandırmışım. Sanırım biri için çizilmiş. Güzel bir örnek olmuş.

Yavaş Hızlı, Aşağı yukarı, El otomatik, Sviçli, otomatik kalkışlı .....

hidrolik_piston.jpg
 
Son düzenleme:
a akış şeması1.jpg
b akış şeması2.jpg
c akış şeması3.jpg
Komple bir tesis projesi. 2005 şubat diye not almışım. Çam odunu kökünden reçine bundan da çeşitli kimyasallar çıkaran bir tesis.

Oldukça keyifli bir çalışma idi. 1 yıl kadar sürdü mekanik eklemeler çıkartmalar oldu bizde buna göre değişiklikler yaptık. Elektrik Projelerin tamamı bana aittir.

Yapacağınız iş 3-5 eleman dahi olsa bir akış şeması (Algoritma) çıkartmanızı tavsiye ederim. Öncelikle akış şemasını gönderiyorum tüm sistem bu akış semasına göre çalışacak. Fırsat buldukça elektrik projelerini resim dosyası haline getirip yayınlarım.

a akış şeması1.jpgb akış şeması2.jpgc akış şeması3.jpg
 
Son düzenleme:
Abi kolay gelsin edremitin neresinden ben havranlıyım windows 8 uyumlu proje çizimek için bir program bulamadım yardımcı olursan sevinirim hem tanışır bir çayınızı içmiş olurum teşekkürler
 
ç kırıcı1.jpg
d kırıcı2.jpg
e kırıcı3.jpg
Selami 27 senelik elektriçilerde en eskimiz. Ben 25 senelikim daha.

Gerçekten AutoCad şu anda en popüler program. Türkçesi var bol bol örnekleri var. Çok yaygın Kırtasiyeye mail ile gönderip ozalit alabiliyorsunuz. Bunu öğrenin.

Tesis işine devam edelim: Algoritmadan sonra İlk Makine kırıcı parçalayıcı projeleri:

ç kırıcı1.jpg d kırıcı2.jpg e kırıcı3.jpg
 
Son düzenleme:
Gördüğüm kadarı ile otomatik kumanda projelerinde örnekler oldukça az. Özellikle proje okumayı öğrenmek isteyen arkadaşlar bu konuda sıkıntı yaşıyor. Ben çizdiğim ve çoğunluğunu uyguladığım projeleri forma aktararak bir çalışma yapmayı düşünüyorum.

Projelerimi genelde visio programı ile çizdiğim için bu şekilde yayınlar isem çok az kişi açabilir. Bu nedenle herkesin faydalanması amacıyla resim dosyası şekline getirip yayınlayacağım. Az önce bir deneme yaptım çizim kalitesi biraz düşüyor ancak okunabilirlik yeterince iyi.

Lakin bu iş epey uğraştırıcı. Hep projeyi sayfalara ayırmam, Her sayfa için tekrar çerçeve çizmem ve bunları dönüştürüp resim dosyası olarak kaydetmem gerekiyor. Bu zaman darlığında gecikme olursa yada sorularınıza yanıt veremezsem kusura bakmayın.

Projelerdeki hatalar için de kusura bakmayın unuttuğum eksik çizdiğim hatta hatalı çizdiğim olabilir. Dediğim gibi projelerin çoğu uygulanmıştır makine yada tesis ile birlikte en az 3 takım verilmiştir. Doğrusunu başka bir dosyada düzeltmiş olabilirim zira 15 sene kadar önce çizilmiş projelerim vardı (Neredeler ne alemdeler ....) Semboller ve çizim mantığı alman normundan esinlenmiştir. Fakat projeleri incelediğinizde bana kolay gelen çizimler ve semboller kullandığımı fark edersiniz. Hep proje için kısa bir açıklama ile konu pekiştirilecektir....

Uyguladığı projeyi yayınlayıp katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar olursa memnun olurum. Genel formatı bozmayıp resim dosyası olarak gönderebilirler ise iyi olur. Form yönetimi uygun görürse belki üst konu olabilir biraz gidelim bakalım ....
 
otomasyon konusunda bana yardımcı olursunanız sevınırım otomasyon konusunda okulda ögrendıgım kadarıyla tecrubem var fakat söyle bi durum var projede bakınca yapıyorum ama kumanda devresını güc devresını fakat bana bı yıldız ucgen cız desen cızemıyorum bu konuda ben kendımı nasıl gelıstırebılırım yardımcı olursanız sevınırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst