Saol arkadaşım. Peki (+/-) Kwh ile Trafo kaybı hesabı nasıl yapılıyor. Formüllerinde göremedim. Yardımcı olursan sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
halitkc ' Alıntı:
Saol arkadaşım. Peki (+/-) Kwh ile Trafo kaybı hesabı nasıl yapılıyor. Formüllerinde göremedim. Yardımcı olursan sevinirim.
Faturada, Gerilim Trafo Oranı ve Akım Trafo Oranı olmadığına göre şebekeden besleniyordur. Bu halde de trafo kaybı olmaz.
Yanlış bilmiyorsam trafo kaybı, trafo gücünün %3,5'i (binde otuzbeş) kadar alınıyor .
 
aktif kısmına ilk ve son endeksi giremiyorum sayfa koruması var şifre neydi onu da gönderirsen sevinirim
 
haklısınız kısa yolun olduğu başlık açılmıyor. Elektrik genel bölümünde tarife kodları başlığı açmıştım bu başlık açılmıyor yönetici arkadaşlar ilgilenirse sevinirim.
 
arkadaşlar bu sayaçlardaki t1 t2 t3 t4 değerleri nelerdir. gündüz akşam(puant) gece mi? peki t4 ne ve bizde devamlı 0 gösteriyo bu değeri
 
chati ' Alıntı:
arkadaşlar bu sayaçlardaki t1 t2 t3 t4 değerleri nelerdir. gündüz akşam(puant) gece mi? peki t4 ne ve bizde devamlı 0 gösteriyo bu değeri

T1: Aktif Enerji Tarife 1 (06:00 - 17:00)
T2: Aktif Enerji Tarife 2 (17:00 - 22:00)
T3: Aktif Enerji Tarife 3 (22:00 - 06:00)
T4: Aktif Enerji Tarife 4 ( Yedek Tarife )

Yedek tarife TEDAŞ uygulamalarında kullanılmamaktadır.
 
arkadaslar tarifelere baktım inceledim.
peki haftasonlarında herhangi bir indirim yokmu ?
 
Arkadaşlar, O.G 'den enerji alan ve trafosu müşteriye ait olan, O.G 'den Elektronik Kombi sayaçla ölçüm yapılan bir fabrikanın elektrik faturası örneği aşağıdadır. Bu faturadaki ABONE GRUBU=50210 ne anlama geliyor. Fatura, Tek Terimli (PUANTLI) Tarifeye göre ücretlendirilmiş. Niçin GÜNDÜZ değil de PUANT. Gündüz olarak düzelttirmek mümkünmüdür, mümkün ise ne yapılmalıdır. Çözüm için yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • ELK FATURASI ÖRNEĞİ.pdf
    23.9 KB · Görüntüleme: 782
tesekkeürler hocam rica etsem koruma şifresini pm olarak atabilirmisin ?
 
arkadaşlar şubat ayında gelen elektrik faturamız tedaş'ın eski matbu kağıtlarına yeni faturalandırma sistemine göre yazıldığı için karmakarışıktı ve neyin ne olduğu belli değildi. Bu ay (mart ayı) için kağıtlar değiştirilmiş butün değerler yerli yerinde.
Bizim kullandığımız çift terimli (demnatlı) - çok zamanlı (puantlı) diğer tüm dağıtım sistemi kullanıcıları için excel de bir fatura similasyon programı hazırladım. Değerleri giriyorsunuz ve bedeli hesaplıyor. Ayni zamanda başka tarife tipleri ile karşılaştırma yapıyor. bu programı gönderiyorum neyin nereden geldiğinin anlaşılması için faydalı olur sanırım. Kendi sisteminiz için adapte edebilirsiniz.
Bu faturalandırma sistemi bizim için zararlı oldu mart ayında 1300 ytl kadar bir fazla ödememiz var bence ismi konulmamış bir zam söz konusu. 2006 birim fiyatlarına göre de gündüz tarifesi birim fiyatı %6 kadar, puant %12,5 kadar artmış gece de % 20 kadar ucuzlamış. En kötüsü de eskiden büyük avantaj sağlayan sözleşme gücü (demant) artık dezavantaj gibi görülüyor faturada artış sağlıyor. Tedaş'a gidip sözleşme gücünü düşürmeyi düşünüyorum. (gerçi gelecek zamanlarda gözleşme gücü bedelleri ucuzlayacak)
bu durumda olan aboneler varsa görüşlerinizi bekliyorum saygılar.
Not:saat 15 itibari ile küçük bir ilave yaptım.
merhaba sayfa koruması şifresini verebilirimisiniz. Bu arada emeğinize sağlık çok beğendim..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst