Ödevler Hakkında

Burçin ERİŞEN

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
24 Eyl 2007
Mesajlar
718
Puanları
156
Yaş
46
Bilgi paylaşımı benim en çok değer verdiğim konulardan biri. Bilgiyi paylaşıp, arttırmak, insanlara yardımcı olmak, bunlar bizi daha ileri taşayacak belki de en önemli adımlar.

Biliyorum, kimi arkadaşlar çok zor durumda kalıyor, hatta sınıfta kalma problemleri bile yaşıyor. Bu üzücü bir durum. Ancak bir dersi geçmeyi hak etmiyorsanız, geçmenizin tek yolu ödevlerinizi bir başkasına yaptırmaksa, sınıfta kalmanız daha doğrudur. Bilişimci olmak kolay değil, bu seçimi yapıyorsanız, buna göre hareket etmelisiniz. Aksi hâlde bu meslek grubunun değerini düşürürsünüz.

Bilgisayar Mühendisi eskiden önemli bir kavramdı. Bir bilgisayar mühendisi, gerçekten değerli ve yetişmesi zor bir insan olarak değerlendirilirdi. Şimdilerdeyse, üniversite patlamasıyla (özellikle mantar gibi çoğalan vakıf üniversiteleri yüzünden) Bilgisayar Mühendisi ünvanı eski değerini kaybetti. Zamanla giderek değeri daha da düşecektir.

Artık Foruma bir soru yada bir ödev için üye olup alacağını aldıktan sonra giden üyeleri görmekten sıkıldım.

Madem bir ödeviniz yada sorunuz var bu ödevin taslağını hazırlayın çabalayın geldiniz bir yerde sıkıştınız kaldınızmı gelin ozaman sabaha kadar oturalım başında kafa patlatalım uğraşalım yapalım ama damdan düşermiş gibi benim şu ödevim var diye yazıp armut piş ağzıma düş misali beklemek hiç mantıklı bir çözüm değil.

Nedense ödevini bitiren ve sitede benim şu ödevim vardı yaptım buyrun isteyen yararlansın diye konu açan üye sayısı tek elin parmaklarını geçmiyor.

Kolay Gelsin...
Saygılarımla...
 
katılıyorum, ödevim var yardım edin tarzı konular forumda görüntü kirliliğine yol açıyor. bizde zamanında bitirme projesi yaptık ama hiç bir forumdan herhangi bir bilgi talep etmedik gittik araştırdık, tedaşa gittik yada bazı özel kurumlara gittik. istenilen konulara bakıyorumda hep özel projeler çoğuda pratikte yapması mümkün olmayan şeyler. bu tarz projeler için insanlar mühendislik şirketlerine paralar ödüyorlar. burası bilgi paylaşım platformu ama kimse kimseye özel proje tasarlayamaz o kadar da değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst