Çift Tetikli Devre

Zenerli bir tarif yapmıştım onu bulamadım sonra da unutuldu, alıcının röle tetikleyici tr hattına tel çekip büyük değerli kond eklenir ve ayrı devre yapılır, bunun arkasına zener konur ... misal devre 12v luk bahsettiklerimi koyup kısa süreli basış bu devreye yetmez uzun baslınca voltaj birikip misal 10v zener değerini aştığında istediğin devreyi tetiklersin.
Açma tuşuna basık tutmayı denedim. Gelen sesten anladığım kadarıyla basık tuttuğum sürece elektrik vermiyor. Sadece ilk an elektrik verip kesiyor :(
 
hocam illa bu şekilde mi gerekiyor?
bunun yerine sıradan bir oto alarm ünitesi alınarak onun kilit ve bagaj açma hatlarını kullanabilirsiniz. hem bu sayede alarm çıkışı ile de birini açıp kapayınca sesli sinyal de alırsınız.
İlk düşündüğüm şey buydu zaten. Ama ayrı kumanda istemiyorum. Aracım anaharsız giriş ve çalıştırma fonksiyonlu olduğu için elimde sadece kumanda var. Anahtar bile yok. Extra kumanda taşımak istemediğim için orjinal kumandadan tuş kombinasyonu tasarlamaya çalışıyorum.
 
aracın orjinalinde kumanda var ama bagaj açma tuşu mu yok? aracın marka modeli nedir? nasıl birşey bu otomobil mi yoksa buna benzer mi? kumandadan kastınız nasıl bir şey onun marka modeli nasıl?
misal eniştemin otomobilinde de merkezi kilitvardı. zaten bozuk olduğu için komple söküp yenisni takmıştım.
aracınıza da böyle bir şey mümkün olmasa bile ne biliyim, belki kumanda sisteminde böyle bir hat bulunuabilir ama kesilmiş olabilir. bagaj açma motoru bulunmayan araçlarda bu işlev olsa da tesisat çekilmemiş olabilyor.
bunun dışında arkadaşların önerdiği zamanlayıcı vs malzemeler de işe yaramayacaktır. çünkü siz orjinal kumanda yanına başka bir şey istemiyorsunuz. ki o kumandalara ne akdar basılı tutarsanız tutun. içlerindeki mikroişlemciler kendi zamanlarına göre tetik açarlar. ancak dediğim gibi mamul sökülerek belki içinde kullanılmayan bir fonksiyon bulunabilir.
başka bir yöntem ise aracınızdaki kumandayı ikinci bir alarm ünitesine de tanıtabilrsiniz. ancak kumandanızda bagaj açma tuşu olmalı idi.
eğer kumanda tamamen araca özel üretilmiş bir şey değilse, yeni aldığınız alarm ünitesinin kumandasını aracınıza tanıtabilir, alarm ünitesinin sadece bagaj seçeneğini kullanabilirsiniz.
bu sayede kmanda bir tuşa bastığında iki mekanizma da çalışır. ancak sadece gereken ünite gereken işi yapar.
bir bakın kontrol ünitesine genelde inwell marka kullanılıyor. bu marka varsa iş çok kolay aslında. yok başka bir şey varsa da yine de başka umanda eklenebilir olup olmadığına bakın diyebilirdim.
ama anahtarsız tip ise bunları da yapamayız.
bu durumda yapılacak şey, kumandanızın çalışma frekansı bulunup bunu algılayacak bir alıcı devre, kumandada istediğiz tuşun kodlaması vs. programcılığa giriyor.yapılabilir mi bilmyorum.
 
kuçuk bır pik yazılımıyla bu bahsettığınız olur yapacağınız uygulama kapıları açmak için kumanda butonuna bastıktan sonra 2-3 sanıye sonra tekrar basarsanız bunu yazılım hafızasında tutacak ve ıkıncıyı gorduğunde bagaj kapağını açacaktır kullanışlı olurmu dersenız bence olmaz kapıları açmak için ben enaz 2-3 sefer basıyorum :) refleks olarak tabıı o durumda bagajda açılmış olur kı buda ıstenmıyen durum
 
merhaba,
size bu iş için bir devre yapabilirim. bana ulaşın.
**************************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Harikasın arkadaşım tam aradığım alet. Çok teşekkür ederim.

SM-A700H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
rica ederim hocam. kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst