Çift Taraflı Baskı Devre ??

Katılım
29 Nis 2016
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar merhaba. Ben projem için bir baskı devre yapacağım bu devre 3 bitlik 2 sayıyı karşılaştıran bir devre. Hazır bir baskı devre yapan bir yer bulamadım. O yüzden kendim yapacağım ancak atlamalar fazla. Atlamalar alt kısımda normal yollar üst kısımda olacak şekilde baskı devre yapacağım. Ama bir sorun var ben atlamaları ve normal yolları nasıl ayırıp kuşe kağıda yada PNP kağıda yazdırabilirim? Ayrıca bu yazdırma işlemini nereden yaptırabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • assssss.jpg
    assssss.jpg
    223.4 KB · Görüntüleme: 32
Yazdırma işlemini tam olarak nasıl yapabileceğimide söylerseniz çok sevinirim.
 
Output menüsünden print i seçip oradan gerekli ayarlamaları (top copper bottom copper seçenekleri ) yaptıktan sonra lazer yazıcıdan çıktı alabilirsiniz transfer kağıdına.
 
Çok teşekkür ederim. Son bir sorum olacak. Bu devrenin boyutunun ne olduğunu nasıl anlayabilirim? Yani demek istediğim her bir kare kaç mm yada cm yi ihtiva ediyor?
 
netten bak güler baskılı devre çift taraflı enaz 400 tl yı gözden çıkarman lazım
 
Çok teşekkür ederim. Son bir sorum olacak. Bu devrenin boyutunun ne olduğunu nasıl anlayabilirim? Yani demek istediğim her bir kare kaç mm yada cm yi ihtiva ediyor?
Çizim yaptıktan sonra sol en altta bir liste var şu an sizinkinde top copper ya da bottom copper yazıyordur. Onu board edge olarak seçin yine sol taraftan dikdortgen şeklini seçerek baskı devreyi dikdörtgen içine alın. Böylelikle baskı devrenizin sınırlarını belirtmiş oldunuz. Yine dikdortgen şeklinin orda çift taraflı ok var. Bu olçulendirme içindir. Çizdiğiniz dikdortgenin bir köşesine gelin tıklayın ve diğer köşeye gidip tekrar tıklayın o size olçusunu verecek. Bu işlemden önce üst tarafta bir m butonu var. Ona tıklayarak olçu birimini metrik yaparsanız size ölçüleri mm olarak verir.
 
Her bir karenin kaç mm olduğunu görmek için view menüsüne bakın orada snap değeri kaç olarak seçilirse her bir kare o kadardır. Örneğin snap 1mm seçiliyse her bir kare 1mm demektir.
 
Çift taraflı baskıyı da linkteki yöntemle kolayca yapabilirsiniz. ;)

 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst