Çift Akü

Katılım
5 Ocak 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar. 2004 Seat toledom var. Bunun sarj dinamosu kaç amper aküyü rahatlıkla şarj eder? üzerinde 60ah akü var ben üzerindeki aküye parelel bir akü daha bağlamayı düşünüyorum fakar kafamı karıştıran benim dinamom 2 aküyü rahatlıkla şarj edebilecek mi?
Sıkıntılarım şunlar; Ses sistemim var bass vurdukca farları kısıyor, deviri 1000 1200e getirdiğimde normale dönüyor. Akümün yetersiz olduguğu düşünüyorum. Kapasitör takmak yerine çift akü yapmak istiyorum çünkü parklarımı genellikle açık bırakırım bi iki saat boyunca yanar tabi haliyle marş yaparken sıkıntı yaşıyorum, ara arada marş yapamıyorum takviye yapmam gerekiyor :)
Yeni akü koymak için kaputta yerim var 30cm sağlam bir kablo ile yapabilirim ama şarjda sıkıntı yaşarmıyım? Yaşarsam ne gibi bi önlem almam gerekir? Şimdiden teşekkürler
 
akü değişimi gerekebilir. 2 akü takmak yerine 2 akü kapasiteli tek akü takmak daha mantıklı. çünkü iki ayrı akü iki farklı yük demek dinamo için. ikiside %100 eşit özelliklerde olmayacağından tek akü daha mantıklı.
 
İki akü takmak için şarj ayırıcı röleler var.Önce ana aküyü doldurup sonra ikinci aküyü dolduruyordu yanlış hatırlamıyorsam.Bi araştırın.
 
ses sisteminiz için optima yellow top akü kullanırsanız sorununuz çozülür. yer sıkıntısı olacak muhtemelen. 75 Ah kullanabilirseniz süper olur. yoksa 55 Ah de işinizi fazlasıyla görür. tek akü yeterlidir. kapasitöre gerek de duymazsınız
 
Yerine sığabilen en yüksek akımlı aküyü kullanın. Yetmez ise ikinci aküyüde koyabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst