ÇEVRE AYDINLATMALARINDAKİ KISA DEVRE

Katılım
16 Eki 2010
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
38
Sayın arkadaşlar buyuk tesıslerdekı cevre aydınlatmalardakı kısa devre problermlerınde sorunu asgarıye ındırmek ıcın ne gıbı tavsıyler onerırsınız??
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
her şeyin kaliteli olması gerekir ama yapılmış bir iş ise ilk önce bağlantılar kontrol edilmeli ardından armatür ve direk bağlantı kutularının izole edilmesi gerekir
genelde arızalar su alması sonucu oluşur.....
 
kaliteli malzeme ve kaliteli işçilikle bir şey olmaz
 
Bağlantı yerleri çok önemli bence.

En basitinden su girisini engellemek için conta ve bant larla önlem alabilirsiniz ... ?
 
cevren aydınlatman nasıl bilmiyorum ama hepsinin sigortası ayrı ayrı olursa daha iyi olur yani sigorta ya armatürde yada direkte olcak
 
Kablo seçimi,uygun sigorta kullanımı ve bağlantıların sıhhatli yapılması gerekir.Kısaca anlatılacak bir konu değil.Genellikle ustalar işi alıyorlar fakat acamilere yaptırıyorlar.
 
Ve bence önemli bir hatırlatma daha, yumuşak zeminli yerlerde(kum, çim , çakıl taşları v.s) kabloyu mümkün olduğunca duvar dibinden yada yumuşak zeminin sonlandığı noktalardan çek.
 
Kaliteli malzeme ve standartlara uygun tesisat olduğu halde bile bir armatürdeki arızadan dolayı bütün sistemin enerjisi gidebilir.
Genelde montajcı firmalar dış aydınlatmalar için tek sigorta ve anahtar takıyorlar.
Bunu konrol etmesi daha kolay olması için her armatüre otomatik sigorta koyduk ve kurtulduk.
 
Bu tip projelerde öncelikli vede her zaman sigortalar arası selektivite çok önemli;daha sonra ise koblonun kalitesi vede kablo kesitine uygun sigorta seçimi,her aydınlatma armatürüne ayrı sigorta kullanımı,ek noktalarında bağlanıtıya dikkat etmelisin hiç bir sıkıntı yaşamazsın merak etme.
 
Merhaba;
Sorunumuz kısa devre ise nedeni bellidir. bu yüzden doğru ekipmanlar kullanarak, bağlantıların çevre koşullarına karşı izolasyonunun sağlanması sorunu ortadan kaldıracaktır...
Saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,594
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst