Çanak Anten Hat Çekme???

White00

Üye
Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar,

Kiracı olarak girdiğim dairede çatıdan zemin katın oturma odasına tek hat LNB kablosu çekilmiş.

Oturma odasından çıkıldığında bir adım sonra solda salon, 3 adım sonra solda mutfak var ve ben bina dışından olmamak kaydıyla mutfağa da kablo çekmek istiyorum. Mutfakta anten prizi var ama kablo yok. Zira salonda da aynı şekilde. Sadece oturma odasına anten ucu verilmiş. (LNB 4 çıkışlı)

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Çatıdan aşağıya doğru baca dıye adlandırılan kısımdan bütün binanın kabloları geçmektedir. Oradan anten kablolarıda geçmekte, bir susta yardımı ile prizden kabloyu çekip yukardaki uydunun LNB çıkışlarından birine bağlayabilirsiniz. Binanızda uydu santrali olması gerekmektedir. Bina kaçkatlı? santral yoksa direk LNB ye varsa santrale girilmelidir.
 
Bina 4 katlı ve teras katında herkese ait uydu var. Havalandırma yok, baca yok... İlginçtir kombili olduğu için ihtiyaç duymamışlar sanırım.

Oturma odasında ki kablo binayla birlikte mi yapıldı bilmiyorum ama sanmam. Sonradan çekildiyse nasıl çekildi onu hiç anlamadım çünkü 1 parmak zor girer borudan.

Oturma odasındaki ucu direk çanağa bağlı kabloya dağıtıcı takıp mutfağa kablo çeksem stabil ya da sağlıklı bir şekilde kullanabilir miyim?
 
O şekilde kullanırsın lakin iki tv yi aynı anda kullanamazsın.Teker teker kullanman gerekir. Baca derken soba bacası değil ŞAFT dediğimiz binanın elektrik kablolarının ana panodan dairelere giden elektrik zil veanten kablolarının çıktığı yerdir. Genelde merdiven sahanlığında olur, her katta kapıya benzer kapağı vardır. Komşulardan sorun bilirler.
 
İki tv'nin de uydu alıcısı olmasına rağmen mi teker teker kullanabilirim?
 
Peki arkadaşım. Anlatımlarına göre bir araştırayım. Teşekkürler teşekkürler
 
Hmmm.... Acaba çatı da anten sistemi mi var yani santral , yoksa dediğiniz gibi sadece düz normal 4 lü LNB Mİ...? Çünkü quad dediğimiz 4 çıkışlı Lnb ler de oluyor santral sisteminde... Daireniz kaç katlı ve toplam kaç daireli binada... ? Bunlara göre havalandırma boşluğundan yukarıya boş bir yere kablo bağlanabilinir.
 
White00 iki tv ve iki uydu alıcın varsa sana ciftli lnb lazim eger tek hatti kullanacaksan 1 tv alicisini kapatip digerini kullanacaksin yada digerini kapatacaksin yani ayni anda tek hat uzerinden iki ayri yayin alamassin malesef ama ciftli lnb alip ayri bi hatdaha cekip iki v yide ayni lnb ve tek canaktan kullanabilirsin.
 
Su sekilde olabili canaktan lnb den gelen kabloyu sinyal yukselten cihaza baglayip onun cikisindan evde 1 noktaya koydugun splitter bu 1*4 luk veya 1*8 lik olur kac odan varsa bu splittere baglayip cogaltabilirsin ama canaktan gelen kabloyu amp ile yukseltmwn sart
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst