Çamaşır makinesinden yanık kokusu geliyor

Tambur üzerindeki dengeleme ağırlığı-askı yayları-yatay ve dikey amortisörlerin mevcut birleşik düzeninde (Stabilizasyonunda) herhangi bir sıkıntı var demektir. Makinanız çok eskiyse veya kilim,yorgan,vb gibi çok ağır çamaşırlar kendi programı dışında yıkanmaya çalışıldıysa amortisörler veya yaylar deforme olmuş olabilir.Boşta bile makinada oluşan bu sarsıntıları giderebilmek için sarsıntıları tam absorbe edip azaltan,mevcut bu düzendeki elemanları tek tek kontrol etmeniz/ettirmeniz gerekli.

Yanık kokusu için makina kartı üzerindeki çıkış uçları,diğer tüm geçme kablolar,diğer tüm kablo bağlantı yerleri, rezistans uçlarındaki bağlantıların sıkılığı,vb. açısından bir kontrolünü yaptınız mı? Kolay gelsin.
Bence sıkınti motorda koku ordan geliyor ve ağır dönüyor sanki motora sargımı yaptırmak gerekir
 
Evet,haklısınız rotor (endüvi) sarımlarıyla direk ilgili sıkıntıdır. Bu konuda daha ayrıntılı bir açıklamayı,çözüm yollarını özelden ayrıca yaptım. Kolay gelsin.
 
Aynı olayı ben de yaşadım kollektör yanık dediler değiştirdiler ama koku yine kesilmedi bir çözüm bulamadım 6 ay kadar önce kazan rulman rezistans tamamen Bakım yaptırmıştım.
 
Benim çamaşır makinesi arçelik 3650 FT , birgün çalışırken altından bariz bir şekilde kıvılcım çıktığını farkettim ayrıca çatır çutur ses de yapıyordu. Motoru söktüm kömürleri bitmişti yenileri ile değiştirdim bir kaç defa yanık kokusu ile çalıştı sonra sigorta attırdı tekrar çalıştırmayı denedim yine sigorta attırdı. Motoru tekrar söktüm dış sargısında kablo bağlantıların olduğu yerde kısa devre olduğu belli bir şekilde yanık gördüm. Kablo uçlarını açtım sargı uçlarına yeniden bağladım motor çalıştı ama bu sefer de yine kokulu çıtır çıtır sesli çalışıyordu kollektörü zımpara yaptım düzelmedi, motoru mahalledeki tamirciye götürdüm kollektör yanık dediler çıkma bir kollektör taktı şimdi motor çok sessiz çalışıyor ama eskisinden daha fazla koku yapıyor. Acaba yanık kabloları bağlarken yanlış mı bağladım yerlerini değiştirsem düzelir mi? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,267
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst