Çamaşır makinesi motoru yardım

onyildiz

Üye
Katılım
19 Mar 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar,

Konuyu doğru yerde mi açıyorum bilmiyorum. Ancak çamaşır makinesi motoru içerdiği için buraya açmam gerektiğini düşündüm. Yardıma ihtiyacım olan durum şu; elimde bir manuel kollu tahıl değirmeni var ve bunu motorize yapmak istiyorum. En ucuz yöntemin çamaşır makinesi motoru ile yapılacağını düşündüm. Ancak nasıl bağlantı yapacağım ile ilgili ve doğru motoru nasıl seçerim fikrim yok. Aşağıda değirmenin ve yapmak istediğim halinin fotoğrafları mevcut hızı ortalama 200 rpm' e düşürmem gerekiyor.

motormill.jpg
 
Matkapla neden yapmayı denemiyorsun elinde motor da yok?
 
Eğer direkt olarak matkabı bağlamak ise söylediğiniz çok kuvvetli geliyor ve tahılı kırmadan aşağıya gönderiyor. Maksimum 200 rpm ve yüksek tork gerekiyor. Genellikle yurtdışında redüktörlü motor yada daha az maliyetli çamaşır makinesi motoru ile kasnak kullanarak yapmışlar hız azalsın diye.

Ekte verdiğim linkteki motoru direk elektriğe bağlayıp 1200 rpm gibi bir hızda çalıştırabiliyorsam işimi görecek ancak dediğim gibi pek anlamıyorum.
 
Daha nce kıyma makinesine motor takviyesi soruldu aklımdaki şarjlı matkaptı ama evet redüktör dişli şart. Kol çapında tek dişli motor miline bağlı küçük dişlinin hızını azaltırken torkunu arttıracak veya daha fazla dişli ile kompak yapı elde edilir.
 
Peki bu motoru 220 v ile kullanabilirmiyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst