Çamaşır Makinesi İyi Yıkamıyor

marka ve modele gerek yok sadece deterjanınızı 1çay bardağı koysanız yeterlidir bakın nasıl temiz yıkıyor
 
Arkadaşım deterjan torbasının tamamını boşaltsamda fayda etmiyor
 
Tüketici şikayetlerinin başında iyi yıkamıyor geliyor.

Yıkayıcılar genel ürünlerin niteliklerine göre dizayn edilirler.
Bunlar ,Beyazlar ve renkliler,sentetikler,yünlüler diye 3 kategoriye ayrılır.
Aynı nitelikte ki ürünler birlikte yıkanmalıdır, ısı seçimi çamaşırların üreticilerinin önerdiği ısı'da olmalıdır.Proğrama uygun ağırlıkta çamaşır atılmalıdır.

Bir yıkayıcının temiz yıkıyor denilebilmesi için aşağıdaki şartların var olması gereklidir.


Yıkama işlemi öncelikle ılık su ile (38-45 derece) kir ve lekelerin çözülmeye hazırlandığı ÖN Yıkama programın da yıkanır .
Sonrasında ANA Yıkama programına geçilir.

ana yıkama programında uygun ısı, uygun su kalitesinde ve miktarında ,yeterli dozajda deterjanla ,Programa göre önerilen ağırlıktaki çamaşırların birbirlerine sürtünerek yıkanırsa İstisnasız tüm ÇAMAŞIR MAKİNA'ları temiz yıkar.

Kirli çıkarıyor diye serzenişte bulunan tüm tüketicilerin Yukarıda belirttiğim şartlardan biri veya birkaçı yoktur.

Üretici Marka çamaşırlarınızı yıkamaz !

Üretici markalar dayanıklılık açısından ,yıkayıcı zamanlamaları açısından (program süreci) kullanım kolaylığı açısından birbirlerine üstünlük kurarlar.

Şu marka temiz yıkar bu marka kirli yıkar diye yorum yapan tüm tüketiciler uygun şartlarda aynı makina ile temiz çamaşır yıkaya bilirler.

Yukarıdaki makina temiz yıkıyor aşağıdaki kirli çıkarıyor diyen kişiler bir zahmet yukarıdaki makinayı aşağıya ,aşağıdakini de yukarıya taşısınlar .(Yıkayan kişiler) temiz çıkaran yine temiz çıkıyor diyecek kirli çıkaran yine kirli çıkıyor diyecektir..... !!!

Sorunun kaynağı insan faktörüdür ,eğitimdir,bilinçtir.

Çuvalla para verdim kirli çıkarıyor diyen tüketici, bir kez bile kullanma kılavuzunu okumayan tüketicidir.
 
Ustam, saygılarımı sunmakla birlikte size üretici bazında katılmıyorum.
Öncelikle dediğiniz gibi iyi bir yıkama için söylediğiniz şartların oluşması gerekiyor. Ancak bazı üreticiler ürünlerini öyle kötü tasarlamışlar ki ne yaparsanız yapın kaliteli bir yıkama ortamı oluşamıyor.
Günümüzde çoğu üretici enerji tasarrufunda rekabet içindeler, ancak yıkama kalitesi de git gide düşüyor. Siz 60'C program seçiyorsunuz, makine 50'C yi geçemiyor. Isıtma enerjisinden tasarruf için çok az su alıyor, çamaşırlar doğru düzgün yıkama suyuna doymuyor bile.

Misal arkadaşımda 2008'de alınmış bir Beko Difüzyon serisi çamaşır makinesi var. Halen benzer bir modeli satışta. Makinede 90'C programını seçiyorsunuz, yıkama boyunce elinizi rahatlıkla cama değdirebiliyorsunuz (tahminimce en fazla 60-65'C ısıtıyor) sebebi de bence plastik kazanın kaynar suya dayanamaması.

Ön yıkamayı seçiyorum, bu sefer suyu boşalttıktan sonra sıkmadan kirli ön yıkama suyuna doymuş çamaşırın üzerine ana yıkama suyunu alıyor. Su hem pis, hem de fazla deterjanlı oluyor. Bu sefer yıkamanın yanında durulama kalitesi de düşüyor.

Pamuklu 60'C program enerji tasarrufunun ölçüldüğü program olduğundan onda da su doğru düzgün ısıtılmıyor. 40'C uzun pamuklu programda yıkanan t-shitlerde ter kokusu bile çıkmıyor. Programı manuel olarak düzenleyeyim diyorum, bir programdan diğerine geçerken resetleyerek makinenin içindeki suyu boşaltmak zorunda kalıyorum. O makineyi hangi mühendis tasarladıysa buradan sevgilerimi sunuyorum! Üstelik bu makine bildiğiniz düz A sınıfı, bir de A -%50 olanlar var, onların nasıl rezalet yıkadığını düşünmek bile istemiyorum. Benim 10 yıllık A sınıfı makinem 60'C de yıkarken elimi cama değdiremezdim.

Biz duyarlı kullanıcılar bile böyle konularda tıkanıp kalırken yarı bilinçli tüketici ne yapsın. Onlar da maalesef şikayet ettikleri ile kalıyorlar.

Kaliteli bir yıkama için bence programları düzgün işleyen kullanıcı dostu bir makine+doğru program+doğru süre ve sıcaklık+kaliteli bir deterjan lazım.
 
selamün aleküm kardeşler yardımcı olursanız sevinicem benim beko markalı 5 kg lık bi çamaşır makinam var..sorunum ise makinayı çamaşır atıp başlatıp yıkamaya aldıktan sonra durulamaya geçip bi kaç kere durulama yapıp içinde az bi su bırakarak sıkmaya geçmeden tekrar hazır pozisyona yani tekrar başlatma butonu ışğı yanıyor..sorunun ne olduğu hakkında bilgisi olupta bana yardmcı olursanız sevinirim....
 
değerli katılmcılar makineyi ilk aldığınızda size sunulan test edilen deterjan markalarını göz ardı etmeyiniz 3 kuruş kar edelim derken 100 kuruş zarar etmiyelim .
 
Merhabalar bende aynı problemi yaşıyorum lekeli çıkıyor çamaşırlarım birkaç kere yikamam gerekiyor çamaşır suyu kullanıyorum oda bryazlamasina neden oluyor çok çamaşır attığımı biliyorum markası Arçelik 5 kg 600 devir model 5063 FE lütfen yardımcı olun
 
arkadaşlar iki tane beko marka çamaşır makinası var fişlerini aynı pirize üçlü yardımıyla takıyoruz bu zamana kadar bir sıkıntı olmuyordu son bır kac gundur fişlerinde aşırı ısınma oluyor bır kezındede fısı pırıze yapıstı. 3 lü kablolu uzatmadaydı ısındı yanma olayına kadar gıttı dırek uclu taktık . ondada ısınıyor makınanaın rezistansı saglam suyu ısıtıyor. bu neden kaynaklaı olabılır servıs geldı bır sey yok dedı ama makınalar gun boyu calısıyor. neden yapaılır?
 
arkadaşlar iki tane beko marka çamaşır makinası var fişlerini aynı pirize üçlü yardımıyla takıyoruz bu zamana kadar bir sıkıntı olmuyordu son bır kac gundur fişlerinde aşırı ısınma oluyor bır kezındede fısı pırıze yapıstı. 3 lü kablolu uzatmadaydı ısındı yanma olayına kadar gıttı dırek uclu taktık . ondada ısınıyor makınanaın rezistansı saglam suyu ısıtıyor. bu neden kaynaklaı olabılır servıs geldı bır sey yok dedı ama makınalar gun boyu calısıyor. neden yapaılır?


Hocam prizi değiştir, yüksek ihtimalle priz faz nötr ayakları gevşemiş ve makineler çalışırken ark oluşturuyordur. Hatta hazır prizi değiştirirken kablolarını da kontrol et prize bağlanan noktaları yanmış ise buata kadar kablolarını da değiştirirsen sıkıntın kalmaz diye düşünüyorum. Uzatma kordonunu da 3x2,5 kablo ve kaliteli gövde ve fiş ile kendin yaparsın güzel olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst