1. ay kapastİf 2. ay endÜktİf

yılmaz

Üye
Katılım
1 Eki 2006
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
Slm arkadaŞlar bİr benzİn İstasyonunda 1. ay kapastİf 2. ay endÜktİf cezaya grİyor neden kaynaklanabİlİr acaba acİl yardim edersenİz Çok sevİnİrİm herkeze saygilar.

Acil yardım ,lütfen yardım edin, bakmayan kalmasın gibi başlıklarla konu açmak yasaktır.

Düzenleme:
korkmaz_design
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Nasıl bir kompanzasyonunuz var.Teferruatlıca açıklayabilirmisiniz.
 
-BAĞLANTI GÜCÜ 50 kVA'NIN ALTINDA VE ÜSTÜNDE OLAN
ABONELER, FARKLI REAKTİF ENERJİ TÜKETİM BEDELİ ÖDEYECEK
-BAĞLANTI GÜCÜ 50 kVA VE ÜSTÜNDE OLAN MÜŞTERİLERE,
1 YILLIK GEÇİŞ SÜRESİ VERİLDİ

Reaktif enerji miktarını ölçmek üzere gerekli ölçme düzeneği, mevzuat hükümleri çerçevesinde mesken abone grubu dışında kalan müşteriler tarafından tesis edilecek. Değişikliğe göre, bu müşterilerden, bağlantı gücü 50 kVA'nın altında olanlar, çektikleri aktif enerji miktarının yüzde 33'ünü aşan şekilde endüktif reaktif enerji tüketmeleri veya aktif enerji miktarının yüzde 20'sini aşan şekilde kapasitif reaktif enerji tüketmeleri halinde, reaktif enerji tüketim bedeli ödeyecek.

Bağlantı gücü 50 kVA ve üstünde olanlar ise çektikleri aktif enerji miktarının yüzde 20'sini aşan şekilde endüktif reaktif enerji tüketmeleri veya aktif enerji miktarının yüzde 15'ini aşan şekilde sisteme kapasitif reaktif enerji vermeleri halinde reaktif enerji tüketim bedeli ödeyecek. Endüktif ve kapasitif enerji tüketimleri itibarıyla söz konusu sınırların
ikisini birden aşan veya reaktif enerji ölçme düzeneğini kurma yükümlülüğü bulunmasına rağmen kurmayan ya da mevzuat hükümlerine uygun olarak kurmayan müşterilerin ödemeleri gereken reaktif enerji bedeline ilişkin usul ve esaslar Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği ve ilgili tebliğleri çerçevesinde EPDK'ya sunulan tarife önerilerinde yer alacak
 
Sisteminiz hakkında bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışacağım.
 
ASİLKAHRAMAN ' Alıntı:
-BAĞLANTI GÜCÜ 50 kVA VE ÜSTÜNDE OLAN MÜŞTERİLERE,
1 YILLIK GEÇİŞ SÜRESİ VERİLDİ
Bu geçiş süresi nasıl oluyor?Eskiden bir defaya mahsus sınırları aşarsanız,teknik arızamız oldu diyip cezayı erteleyebiliyordunuz.Aynı yıl bir daha aşarsanız,o ceza ile beraber,ertelediğiniz cezayı da ödüyordunuz.
Bu sene ise öyle bir şey yok.Allah Yarattı demiyorlar alıyorlar parayı...
ben 5-6 bin ytl ceza ödedim de oradan biliyorum :D
 
ben senkron elektriğin dökümanlarına göre değil,tedaşınkilere göre hareket etmek zorundayım.tadaş sanayi aboneleri bölümünü arayıp görüştüğümüzde,artık bir defaya mahsus af işinin kalktığını yönetmelik maddeleri ile birlikte belirtti.Bizim cezamızı iptal etmedi.Gerçkten de o maddeleri müdürüm araştırdı ve buldu.Elinizde tedaşın sitesinde resmi bir link varsa,verirseniz memnun olurum.İnşaallah dediğiniz gibidir .Ama bize söylenen 2008 de bir defaya mahsus işinin kaldırıldığıdır.
 
Bir defaya mahsus olayı kaldırılmıştır.m-usta-fa arkadaşmın verdiği bilgi doğrudur.
 
Tedaş'ın tarifesine baktım.Mevzuyu aydınlatacak bir şey göremedim.Sn.fahri yetiş ve Sn.m-usta-fa haklılar.Benim bildiğim de bu uygulama kaldırılmıştır.Sn.ASİLKAHRAMAN ,SN. yılmaz 'ın açtığı konuya nasıl bir cevap vermeye çalışıyorsunuz?Ya da ne yapmaya çalışıyorsunuz anlayamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,836
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst