AŞIRI REAKTİF VE KAPASİTİF

Salim

Üye
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
91
Puanları
1
Yaş
39
Kıymetli sanatkar kardeşlerim;çalıştıgım tesisin dagıtım panosundaki kompanzasyon,hem reaktif hemde kapasitif olarak her ay sınırların üzerinde.reaktif roleyi degiştirdim..sıralamayı kontrol ettim.yapışan kontaktör varmı diye baktım..herne yaptıysam fayda vermedi..ne yapmalıyım.?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hep böyle ise, yük de çok inişli çıkışlı değilse, tesisatın kurulumunda sorun olabilir. Çok büyük ihitmalle akım trafosu büyük seçilmiş ve yanlış tarafa bağlanmış olabilir.
Rölenin 4 ve 5 nolu klemenslerine yanlışlıkla akım trafosunun bağlı olduğu faz girilmiş olabilir. Buraya diğer iki faz girilmelidir.
 
Tabii şu da önemli, kondanstör grupları 10,20,40,50 şeklinde gruplanmalı. Hepsi aynı değerdeyse ve büyükse bu da gücü tam karşılayamaz ve hem reaktif hem kapasitif sorunlara neden olur.
Akım trafosu ile birlikte bunu da kontrol edin, büyük ihtimalle sizin panonuza birkaç düzenleme yapılması gerekiyor.
 
Toplam yükünüz nedir, dengeli dengesiz?
 
dengesiz yük olarak 400 kva. ancak altuan kardeşimin söyledigi şüpelendigi konularda bir hata görünmüyor zira bu pano profosyonel bir firmaya yaptırıldı denedi önceleri böyle bir durum yokdu.yakın zamanda zuhur etmeye başladı..sizlere tşk ederim allah kolaylık nasip etsin hayırlı cumalar dilerim.
 
Açarmısınız 400 kva yı..
 
Sabit kondansatörünüzü ve devreden çıkış süresini gözden geçirmenizde yarar var.
 
peki o tesise uygun kvar değeri mi kurulu kompanzasyon panosunda? kondansatörleri kontrol ediniz,bence kompanzasyon yetersiz.ya da sistem ilk zamanlarında devreye alındıktan sonra cihaz-makina ilavesi olmuış ve mevcut kompanzasyon yetersiz olmaya başlamış.reaktif rölenin akım trafolarıda dahil olmak suretiyle kontrol etmenizde fayda var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst