Endüktif reaktif reaktif kapasitif olayı

Böyle bir olay yok.Belge ibraz edebilir iseniz,ilave görüş belirtebiliriz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
merhaba arkadaşlar bu aktif reaktif kapasitif hakında bana detaylı bilgi verebilirmisiniz
 
daha önce bu yürürlüğe girdi ama sonradan kaldırıldı değer eski değerler dediğin
 
tadaş ile yaptığınız anlaşma gücü nedir. burada kurulu gücten bas ediyorum fatura detaylarına gönrebilirseniz size yardımcı olabilirim.
 
oranlar 2008 yılında ne ise o, yani %15 , %20 lütfen arkadaşlar aksini iddaa eden varsa kanıt göstersin.
 
arkadaşlar bilginize en son yaptığım trafo tesisinde verilen enerji müsaadesinde(resmiyazıda) endüktif oran %14, kapasitif%10 istenmektedir. 2009 yılına ait oranlarıdır.....
herkesin bilgisine....iyi çalışmalar.....

Olaya kesinlik kazandırmak için, resmi yazının bir örneğini tarayarak burada paylaşırmısınız.
 
eko07 endüktif oran %14, kapasitif%10 istenmektedir. 2009 yılına ait oranlarıdır.....

:D:D:D:D:D:D
 
arkadaşlar bu konu çok ama çok ciddi zaten %19 % 14 çalışıyorum benim sonum demek lütfen kesin bilgi girin veya kanıtlayın lütfen
 
arkadaşlar bilginize en son yaptığım trafo tesisinde verilen enerji müsaadesinde(resmiyazıda) endüktif oran %14, kapasitif%10 istenmektedir. 2009 yılına ait oranlarıdır.....
herkesin bilgisine....iyi çalışmalar.....

belge gösterebilirmisin



buyrun EPDK


Geçici Madde 3- 1/1/2007 tarihinden itibaren iletim sistemine doğrudan bağlı tüketiciler için iletim sisteminin her bir ölçüm noktasında aylık çekilen endüktif reaktif enerjinin sistemden çekilen aktif enerjiye oranı yüzde otuzüç, aylık sisteme verilen kapasitif reaktif enerjinin sistemden çekilen aktif enerjiye oranı yüzde yirmi olarak uygulanır. 1/1/ 2008’den itibaren bu oranlar sırasıyla yüzde yirmi ve yüzde onbeş olarak uygulanır.

1/1/2009 tarihinden itibaren ise bu oranlar, bu Yönetmeliğin 11 inci maddesi hükümlerinde yer alan esaslara göre tespit edilir.

Madde 11- İletim sistemine doğrudan bağlı tüketiciler ve dağıtım lisansına sahip tüzel kişiler tarafından; iletim sistemine bağlantıyla ilgili her bir ölçüm noktasında ve her bir uzlaşma periyodunda, sistemden çekilen endüktif reaktif enerjinin sistemden çekilen aktif enerjiye oranı yüzde yirmiyi, sisteme verilen kapasitif reaktif enerjinin sistemden çekilen aktif enerjiye oranı ise yüzde onbeşi geçemez.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst