Sistemde Kapasitif Cezaya Girme

Sn Fabia
Madde 2 de bahsettiğiniz pratikte tersi oluyor, şayet sayaçla trafo arasındaki mesafe 50 metreyi geçiyorsa o vakit voltajın yüksek olduğu bu hat kapasitif etki gösteriyor ve net değer kapasitife döndüğünde sayaç kapasitif kaydetmeye başlıyor, değilse trafo endüktif yazdırıyor sayaca..Bu sebeple sabit kondasnatör yada OG den akım bilgisi ile AG den düzeltme gibi ilave uygulamalar yapılıyor..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın dinamik pratiktede tersi filan olduğu yok.

söylediğim şey çok basit.

Gerek İç tesisat dağıtımıda kullanılan AG kabloları , gerekse ölçü hücresinden sonraki OG kabloları kapasitif etki yapar.

Bu kablolardan endüktif enerji çekerseniz bir miktarını bu kabloların kapasitesi karşılar ancak bu kablolardan herhangi bir güç çekimi yok ise sayaç kapasitif yazmaya başlar.Önlem olarak kullanılmayan ve ya boşta bırakılan veya uzun süre kullanılmayacak olan kabloların enerjisi başlangıç noktası olan panodaki şalterden kesilmelidir.
 
Sn Fabia,
Kablolarla ilgili söylediklerinize bir itirazım yok (AG deki kapasitif etki çok az, yok hükmindedir, OG deki yüksek kapasitif etki oluşturur). Söylediğim şey şu; sizin "akım trafosundan değerinin %10'un dan aşağıda bir akım geçirirseniz OG ve AG akım trafoları hatalı çalışır.faz kayması oluşur.tüketimi kaydeden sayaçlar bu durumu kapasitif olarak algılarlar." ifadeniz pratikte hiç karşıma çıkmadı, yük genelde akım trafo oranının %10 unun altında kalan hemen her yerde endüktif sayaç değerleri ile karşılaşıyoruz, bu yüzden sabit bağlanıyor ve bu da çoğu zaman düşük yük seviyelerinde çözüm olmuyor..
 
Sn Fabia,
Kablolarla ilgili söylediklerinize bir itirazım yok (AG deki kapasitif etki çok az, yok hükmindedir, OG deki yüksek kapasitif etki oluşturur). Söylediğim şey şu; sizin "akım trafosundan değerinin 'un dan aşağıda bir akım geçirirseniz OG ve AG akım trafoları hatalı çalışır.faz kayması oluşur.tüketimi kaydeden sayaçlar bu durumu kapasitif olarak algılarlar." ifadeniz pratikte hiç karşıma çıkmadı, yük genelde akım trafo oranının  unun altında kalan hemen her yerde endüktif sayaç değerleri ile karşılaşıyoruz, bu yüzden sabit bağlanıyor ve bu da çoğu zaman düşük yük seviyelerinde çözüm olmuyor..

katılıyorum:

Fabia nın dediğinin olması için akım tr ile sayaç arası uzak olmalı:

Ornek 40 mt ustu yerlerde deiginiz olabilir
 
bunları takip eden yazılmlar varr hergün endeks okuman yeterli bide tarifeye bak sabit tarifedeyse kademeli tarifelere geç o zaman kurtarabiliesin reaktif gücü
 
arkadaslar sorunu buldum.aklıma bır sey takılmıstı.dusundugum gıbıymıs.oda trafo cıkısında og ana salterıne baglı ıkı adet 20Kvar'lık kondansator buldum.acaba dıyorum bu ıkı adet kondansatoru devre dısı bıraksam gucumun az olmanasından dolayı ups'ın+florasan lamba balastlarının ve yer altı kablolarının yapmıs oldugu kapasıtıf etkı benım sıstemın kapasıtıf ıhtıyacını karsılarmı.dedıgım gıbı sıstemde su anda reaktıf calısan malzeme yok denecek kadar az.eger oyle olmazsa 15 gun kapalı 15 devreye alsam sıkıntı olurmu.valla boyle ceza yemeye devam edersem patron benı oyacak :)) zaten su anda ana kokmpanzasyon panosunu devre dısı bıraktım.gerıye bır tek o kaldı. bu arada bana cevap yazan tum arkadaslara tesekkur ederım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kondansatörleri,10 kvar ( tamamı 10 kvar )yapıp,sonucunu takip etmenizde yarar var.
 
hicbir sey yapamıyorsan deneme yanılma yapacaksın :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,107
Mesajlar
915,025
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst